Sponsorprojecten Sponsorprojecten

Promoten van techniek onder de jeugd

Op diverse terreinen toont Hoppenbrouwers haar maatschappelijke betrokkenheid. Veel aandacht gaat daarbij uit naar het promoten van techniek, en dan met name onder de jeugd. Dit is al sinds de jaren 90 diep geworteld in ons bedrijf. Hoppenbrouwers levert materiaal voor technieklessen, is aanwezig op open dagen van scholen uit de regio, werkt samen met scholen uit de regio aan een passend lesprogramma dat aansluit op de praktijk en geeft regelmatig gastcolleges. Daarnaast ondersteunen we enkele initiatieven die bijdragen aan de promotie van ons vak:

Het Ontdekstation in Tilburg: Is een plek waar kinderen van 4 tot 14 jaar via allerlei creatieve workshops ontdekken waar ze goed in zijn of wat ze leuk vinden. Zo kunnen we kinderen laten zien en ervaren wat techniek is en hoe leuk het eigenlijk is om er zelf mee bezig te zijn. In het Ontdekstation zijn kinderen welkom vanuit excursies van school, een verjaardagsfeestje of als bezoeker samen met het hele gezin.

Uitvindfabriek in Breda: In deze oude snoepfabriek kunnen kinderen in de leeftijd van 6 t/m 12 jaar aan de slag met creatieve workshops. Net als bij het Ontdekstation zijn kinderen hier welkom vanuit excursies van school, een verjaardagsfeestje of als bezoeker samen met het hele gezin.

Maatschappelijke betrokkenheid

Naast het promoten van techniek toont Hoppenbrouwers ook op andere terreinen haar maatschappelijke betrokkenheid. Sport, cultuur en maatschappelijk verantwoorde projecten komen bij Hoppenbrouwers in aanmerking voor sponsoring. Het is belangrijk om mensen bij elkaar te brengen en de persoonlijke ontwikkeling te stimuleren. Zo werkt Hoppenbrouwers aan de lokale aanwezigheid door het ondersteunen van onder andere:

TWC Pijnenburg: Deze Tilburgse Wielervereniging richt zich op het jeugdwielrennen, voor kinderen van 8 tot 19 jaar. De nieuwelingen en junioren (15-18 jaar) rijden mooie binnen- maar ook buitenlandse koersen.

TWC Tempo Veldhoven: Deze Veldhovense Wielervereniging richt zich op volwassen renners vanaf 18 jaar.  Het wedstrijdprogramma van de wielerclub omvat jaarlijks diverse nationale en internationale wedstrijden.

Evenementen of initiatieven die niet voor sponsoring in aanmerking komen:

  • Feesten
  • Studiereizen
  • Studentenverenigingen
  • Carnavalsverenigingen
  • Individuele projecten
  • Politieke of religieuze projecten
  • Evenement of initiatief is bedoeld om geld te verdienen (tenzij het voor een goed doel bestemd is)