Historie

Historie

1918

Jan Beekmans behaalt in juli zijn diploma Elektrotechniek en start zijn eigen bedrijf aan de Kreitenmolenstraat 3 in Udenhout. Hij verkoopt benzine, heeft een taxi en doet kleine elektrotechnische klusjes in Udenhout en omliggende dorpen.

1932

Het huwelijk van Jan Beekmans en Sjo Hoppenbrouwers blijft kinderloos. Daarom nemen zij in september 1932 hun dan elfjarig neefje Willy Hoppenbrouwers in huis. Hij maakt in Udenhout de lagere school af en werkt daarnaast volop mee in de zaak van zijn oom en tante.

1936

Willy Hoppenbrouwers is de beoogde opvolger van Jan Beekmans. Hij volgt een cursus elektrotechniek en behaalt zijn diploma. In 1939 neemt hij de zaak in Udenhout over van zijn oom Jan Beekmans.

1942

De firma J. H. Beekmans wordt omgezet in een Vereniging onder Firma (VOF), opgericht onder de naam Gebroeders Hoppenbrouwers, gevestigd in Udenhout met een filiaal in Berkel. De VOF wordt op 28 augustus 1945 ontbonden, waarna beide broers verdergaan als eenmanszaken.

1948

Willy Hoppenbrouwers en zijn vrouw Leny Wijnans krijgen zeven kinderen. Oudste zoon Theo Hoppenbouwers wordt geboren. Willy neemt zijn eerste personeelslid aan. Net als zijn oom Jan Beekmans is Willy agent voor de PNEM in Udenhout, Biezenmortel, Berkel-Enschot en Heukelom.

1950

In de jaren vijftig komen er steeds meer elektrotechnische producten op de markt en beschikt iedereen over elektriciteit. De winkel wordt groter en het personeelsbestand groeit naar tien medewerkers.

1972

Theo Hoppenbrouwers werkte na zijn opleiding aan de MTS en Nijverheidsschool thuis mee in de zaak als installateur. Theo is pas 21 jaar als hij de zaak in 1970 overneemt. De leiding ligt dan in handen van een collega-ondernemer: Electro- en Radiotechnisch Bureau Elem van H. van den Heuvel in Waalwijk.

1978

Theo Hoppenbrouwers neemt de zaak over.

1980

Zowel de winkel- als de installatietak blijven groeien en in 1980 besluit Theo het bedrijf te splitsen. Het installatiebureau betrekt in 1980 een eigen pand aan de Spoorakkerweg, op het industrieterrein van Udenhout. De winkel blijft gevestigd aan de Kreitenmolenstraat 3.

1991

Het installatiebedrijf specialiseert zich in elektro- en (industriële) installatietechniek. De bedrijfsnaam wordt gewijzigd in Hoppenbouwers Elektrotechniek. Theo wijzigt de wijze van aansturing van personeel en stimuleert ondernemerschap.

1997

Hoppenbrouwers Elektrotechniek krijgt steeds meer industriële klanten en de winkel meer particulieren. Het is daarom een logische stap om de winkel en het bedrijf te splitsen. Theo Hoppenbrouwers blijft directeur van Hoppenbrouwers Elektrotechniek, Rob Hoppenbrouwers, Theo’s broer, gaat zelfstandig verder met de winkel als Hoppenbrouwers Audio en Video.

1998

Hoppenbrouwers Elektrotechniek verhuist in 1998 naar een nieuw, eigen pand aan de Kreitenmolenstraat 201 in Udenhout.

1999

Begin jaren ‘90 is het voor Theo Hoppenbrouwers duidelijk dat er geen opvolging vanuit de familiekring komt. Dus gaat hij op zoek naar iemand met hetzelfde ‘DNA’ als hij: iemand met een hart voor elektrotechniek, een ‘mensen-mens’ die het beste uit zijn medewerkers kan halen. Die vindt hij in de persoon van Henny de Haas.

2002

Henny de Haas neemt de eerste 20% aandelen van het bedrijf over. In 2005 wordt de basis gelegd voor de overname van het volledige bedrijf. In 2013 zijn alle aandelen overgedragen naar Henny de Haas.

2008

In oktober 2008 legt Theo Hoppenbrouwers zijn directeursfunctie neer. Hij blijft als adviseur bij het bedrijf betrokken. De directie wordt uitgebreid met een adjunct-directeur, Corné de Meijer, en een financieel directeur, Marcel de Boer.

2013

Hoppenbrouwers viert het 95-jarige bestaan samen met de opening van het uitgebreide bedrijfspand. In datzelfde jaar werd het failliete Teurlings Installatietechniek uit Oisterwijk overgenomen.

2014

Het failliete bedrijf van Wanrooij Elektrotechniek uit Dongen wordt overgenomen. Mede hierdoor groeit Hoppenbrouwers groeit naar 300 medewerkers. Met de behoefte om activiteiten uit te gaan breiden wordt de bedrijfsnaam omgezet naar ‘Hoppenbrouwers Techniek’.

2015

Hoppenbrouwers Techniek start een werktuigbouwkundige installatietak en neemt Sebregts Installatietechniek over. Ook EVB Electrical Systems zoekt de aansluiting en wordt de tweede vestiging van Hoppenbrouwers.

2016

Een derde vestiging wordt toegevoegd na de integratie van Van Loon Elektro in Dongen, dat in 2016 ook 35 jaar bestaat. Het personeelsbestand groeit mede door deze intergratie door naar 600 medewerkers.

2017

Nieuwe integraties volgen zich snel op met de aansluiting van Electro van Hoof, Ansiet Warmteservice, Baeten Elektro (vierde vestiging Nijmegen), Verhoeven Elektrotechniek en van Wijlen Duurzame installatietechniek.

2018

Elbeto Techniek uit Best en Van Bon Installaties-Technisch Beheer B.V. uit Heesch gaan verder onder de vleugels van Hoppenbrouwers Techniek. De locaties blijven als zelfstandige vestiging opereren. Hoppenbrouwers breidt dienstenpakket uit met de start van Sprinklertechniek.

2018

Hoppenbrouwers Techniek opent de eerste specialistische vestiging boven de rivieren in Utrecht om zo haar klanten uit noord- en midden Nederland beter van dienst te kunnen zijn.

2018

100 jaar Hoppenbrouwers! Namens Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander heeft Commissaris van de Koning, Wim van de Donk, ons familiebedrijf het Predicaat Koninklijk toegekend tijdens het 100-jarig jubileumfeest in het Efteling Theater.

2019

Piels Technische installatie BV, Baderie Piels en Central Heating sluiten zich bij Hoppenbrouwers aan. Daarnaast opent Hoppenbrouwers dit jaar in oktober een nieuwe autonome vestiging in Breda.

2020

2021

Ontvang onze nieuwsbrief