Historie

Historie

Sinds 1918

Jan Beekmans, begint in 1918 in de Kreitenmolenstraat 3 in het centrum van Udenhout een bedrijfje. Hij verkoopt benzine, heeft een taxi en doet kleine elektrotechnische klusjes voor klanten. Later verkoopt hij er ook elektrische artikelen, zoals radio's en lampen. Jan Beekmans en zijn vrouw blijven kinderloos, maar neefje Wil Hoppenbrouwers komt vanaf zijn twaalfde bij hen wonen. In 1938 neemt hij de winkel over.

 

1950-1970          

In de jaren vijftig komen er steeds meer elektrische producten op de markt, zoals televisies en wasmachines. Ook krijgt iedereen beschikking over elektriciteit. Hoppenbrouwers doet goede zaken: de winkel wordt steeds groter en ook het personeelsbestand groeit naar tien medewerkers. Wils zoon Theo is pas 21 als hij de zaak in 1970 overneemt.

 

1980

Zowel de winkel als het installatiebedrijf blijven groeien en in 1980 verhuist de installatietak naar de Spoorakkerweg 7 in Udenhout. Hoppenbrouwers Audio Video blijft in het pand aan de Kreitenmolenstraat.

 

1991- 1998

Het installatiebedrijf blijft groeien en verhuist in 1991 naar de Brabantsehoek 2a. In 1997 gaan de twee bedrijven organisatorisch uit elkaar: Theo Hoppenbrouwers blijft directeur van Hoppenbrouwers Elektrotechniek, Rob Hoppenbrouwers, Theo's broer, krijgt de leiding over de winkel. Vervolgens verhuist Hoppenbrouwers elektrotechniek in 1998 naar een nieuw, eigen pand, net buiten Udenhout aan de Kreitenmolenstraat 201.

 

2008

Theo Hoppenbrouwers legt in 2008 zijn functie als directeur neer, maar behoudt dan nog een deel van de aandelen. Hij blijft als adviseur bij het bedrijf betrokken. Zijn opvolger en mede eigenaar is Henny de Haas, al sinds 1999 in dienst en sinds enkele jaren operationeel directeur. De directie wordt uitgebreid met een adjunct-directeur, Corné de Meijer, en een financieel directeur, Marcel de Boer. Zij werken dan beiden al ruim tien jaar voor Hoppenbrouwers. 

 

2010

In 2010 worden plannen gemaakt voor uitbreiding van dit pand door op het perceel ernaast nog een pand te plaatsen.

 

2013

In september 2013 doet Theo Hoppenbrouwers het laatste gedeelte van zijn aandelen over aan Henny de Haas, die vanaf dat moment voor 100% eigenaar is van het bedrijf. 2013 was een kroonjaar voor Hoppenbrouwers met het 95 jarige bestaan en de opening van het uitgebreide bedrijfspand in april. Op 13 juni 2013 nam Hoppenbrouwers het failliete Teurlings Installatietechniek in Oisterwijk over. Teurlings was net als wij een familiebedrijf en paste goed binnen onze cultuur. We hebben een deel van de medewerkers mee over kunnen nemen en de activiteiten voort kunnen zetten. Inmiddels is het personeelsbestand hiermee uitgegroeid naar 240 medewerkers.

 

2014

Op 18 april 2014 nam Hoppenbrouwers het failliete bedrijf Van Wanrooij Elektrotechniek uit Dongen over. We hebben ook hier een aantal medewerkers mee over kunnen nemen en de activiteiten verder voort kunnen zetten. 2014 is voor ons een jaar waarin we nog steeds groeien, niet alleen binnen onze disciplines maar ook ons personeelsbestand is door gegroeid naar 300 medewerkers. Door de groei binnen de disciplines is Hoppenbrouwers meer dan alleen elektrotechniek waardoor er in december 2014 een naamsverandering 'Hoppenbrouwers Techniek' is doorgevoerd.

 

2015

In januari maakte Hoppenbrouwers naar de buitenwereld bekend te willen starten met een W-installatie tak. In februari nam Hoppenbrouwers het failliete Sebregts Installatietechniek en dakbedekkingen over uit Tilburg.  Hiermee verliep de opstart van de werktuigbouwkundige afdeling sneller dan verwacht. Hoppenbrouwers heeft 34 medewerkers vanuit Sebregts mee over kunnen nemen.

 

De laatste jaren is het cluster water binnen Hoppenbrouwers Techniek
fors gegroeid. Om focus op projecten en medewerkers te kunnen behouden is
Roel Hoosemans vanaf 1 april toegetreden tot de directie van Hoppenbrouwers. Hij is
hierbij als "directeur cluster water" specifiek eindverantwoordelijk voor de teams binnen de discipline infra, afval- en drinkwater.

 

Hoppenbrouwers wil doorgroeien buiten de regio met een extra vestiging. In mei van dit jaar krijgt Hoppenbrouwers haar tweede vestiging, in Deurne, door de overname van EVB electrical systems. Doordat het bedrijf geen opvolging heeft voor in de toekomst was dit een win-win situatie voor EVB en Hoppenbrouwers. Medewerkers kunnen blijven werken Jos van Bussel blijft als vestigingsdirecteur actief. Inmiddels is met de tweede vestiging in Deurne het personeelsbestand van Hoppenbrouwers naar ruim 400 medewerkers gegroeid. Vanaf oktober is EVB daadwerkelijk ook met de naam omgezet naar Hoppenbrouwers Techniek.

 

Van Loon uit Dongen was op zoek naar een toekomstige opvolger en een partner die ze verder vooruit kon helpen. Hoppenbrouwers nam in oktober van dit jaar Van Loon over. Het bedrijf telt 65 medewerkers die op deze inmiddels derde vestiging werkzaam blijven. René van Loon blijft als vestigingsdirecteur het gezicht van deze vestiging. Het personeelsbestand telt inmiddels ruim 500 medewerkers.

 

2016

In 2016 bestond Van Loon Elektro 35 jaar. We hebben dit gevierd in april van dit jaar, wat meteen een mooi moment was om de naamsomzetting naar Hoppenbrouwers Techniek Dongen door te voeren. Het personeelsbestand is inmiddels gegroeid naar 600 medewerkers.

 

2017

Door de groei van het cluster Utiliteit & Ziekenhuizen is per 1 februari Marcel Hendrikx toegetreden tot de directie van Hoppenbrouwers als directeur Ziekenhuizen & Utiliteit. Hij is eindverantwoordelijk voor de elektrotechnische en werktuigbouwkundige teams en projecten binnen de ziekenhuizen en utiliteitsprojecten.

 

Piet van Loon en Frans Haest besluiten vanwege leeftijd per 1 maart 2017 te stoppen met Ansiet Warmteservice uit Dongen. In 2016 ontmoetten twee werelden elkaar toen René Van Loon (broer van Piet van Loon) zich met zijn bedrijf Van Loon Elektro aansloot bij Hoppenbrouwers Techniek. Hoppenbrouwers is ook binnen de vestiging in Dongen uitgegroeid tot een installateur die klanten totaal kan ontzorgen op het gebied van elektrotechniek, maar ook voor riolering, gas- en waterleidingen, dak- en zinkwerk, centrale verwarming en sanitair werkzaamheden. Ansiet Warmteservice draagt haar klanten dan ook over naar Hoppenbrouwers Techniek in Dongen.

 

Onze droom is om door te groeien naar de beste installateur van Nederland. Omdat we daar geen geheim van maken melden zich regelmatig bedrijven bij ons. We beoordelen
deze bedrijven op basis van cultuur, groeiambities en werkgebied. Veel bedrijven willen wel groeien maar kunnen deze makkelijker realiseren in samenwerking met een ander bedrijf. Electro van Hoof en Baeten Elektro Nijmegen zijn van die bedrijven.

 

Electro van Hoof uit Deurne is in maart aangesloten bij Hoppenbrouwers Techniek in Deurne. Martien van Hoof start als projectleider met zijn vijf medewerkers binnen de vestiging Deurne. Hiermee groeit de vestiging met een extra team voor utiliteit projecten.

 

Baeten Elektro Nijmegen gaat sinds maart ook verder onder de vleugels van Hoppenbrouwers Techniek, dit is tevens onze vierde vestiging. Arno Rovers is de vestigingsleider en blijft het aanspreekpunt voor de huidige relaties. Baeten zit gevestigd in een mooi pand midden in Nijmegen en het biedt de mogelijkheid nog enkele jaren hier verder te kunnen groeien.

 

Op 9 maart van dit jaar wordt Verhoeven Elektrotechniek B.V. in staat van faillissement verklaard. Verhoeven was opgericht in 1960 en gevestigd in Oss. Ook in Groningen hadden zij een kleine vestiging die alleen in de Retail markt actief was. Hoppenbrouwers heeft in overleg met de curator een doorstart kunnen bereiken en zet de werkzaamheden voort. Hierdoor maakt Hoppenbrouwers ook een start in het Retail segment, waarmee een compleet nieuw team binnen Hoppenbrouwers is ontstaan.

 

Op 4 april is Van Wijlen Duurzame installatietechniek in staat van faillissement verklaard. Hoppenbrouwers heeft als doel met deze overnames het grote aanbod aan technische vacatures op de vestigingen in Nijmegen, Udenhout, Deurne en Dongen te kunnen vervullen. 

 

Ook gaat 1 juni bij ons de geschiedenis boeken in. Dit is namelijk de dag dat wij onze eerste autonome vestiging in Roosendaal startte. Vestigingsleider Richard Clement wordt het gezicht van deze nieuwe vestiging.  

 

Op 6 juli werden wij tijdens de BORT zomerbijeenkomst als winnaar verkozen voor de BORT prijs 2017. Een mooie waardering van bedrijven voor bedrijven uit Tilburg en omstreken die een bijdrage leveren aan de groei van de lokale economie en het Tilburgse ondernemingsklimaat. Het thema was accelereren wat tijdens de uitreiking centraal stond.

 

Op 9 november 2017 werden de FD Gazelle Awards uitgereikt in het Evoluon voor de regio Zuid-Nederland. In de categorie 'groot' heeft Hoppenbrouwers Techniek de bronzen 'FD Gazelle Award in ontvangst mogen nemen.

 

2018 - 100 jaar Hoppenbrouwers

Elbeto Techniek in Best is een elektrotechnische installateur met ruim 16 jaar ervaring. Met 22 medewerkers is het bedrijf landelijk werkzaam voor diverse opdrachtgevers in de utiliteit, onderwijs en woningbouw en heeft het veel ervaring opgedaan in de retail. Met ingang van 1 januari 2018 gaat Elbeto Techniek verder onder de vleugels van Hoppenbrouwers Techniek. Locatie Best blijft als zelfstandige vestiging opereren. Cor-Jan Briggen zal hierbij de rol innemen van commercieel manager en Ruud Verstraeten zal de rol vervullen als vestigingsleider.

 

Van Bon Installaties-Technisch Beheer B.V is een van de grotere werktuigbouwkundige installateurs in de regio Heesch. Met ingang van 6 februari sluit Van Bon Installaties-Technisch Beheer B.V. zich aan bij Hoppenbrouwers Techniek. We halen met Van Bon veel werktuigbouwkundige kennis en ervaring binnen. Na de integratie zijn we als Hoppenbrouwers op het gebied van werktuigbouwkunde en elektrotechniek even sterk vertegenwoordigd. Heesch is voor ons een nieuwe locatie die aansluit op onze visie om lokaal aanwezig te zijn en tegelijkertijd ons werkgebied verder uit te bouwen. Op de langere termijn zal deze zelfstandige vestiging ook doorgroeien naar een locatie met meerdere disciplines. Jan Willem van Bon blijft uw vaste aanspreekpunt vanuit deze vestiging.

 

B. van der Schoot B.V. is van oorsprong een werktuigbouwkundig installatiebedrijf met bijna 100 jaar ervaring. Met acht medewerkers zijn zij voornamelijk werkzaam in de particuliere en zakelijke markt in regio Tilburg. Met ingang van 1 maart 2018 sluit B. van der Schoot B.V. zich aan bij Hoppenbrouwers Techniek en zal gaan opereren vanuit onze vestiging in Dongen. Frans van der Schoot zal het vaste aanspreekpunt blijven als het gaat om service-, onderhoud- of reparatieverzoeken. 

 

Met ingang van 22 juni 2018 mogen wij onze organisatie Koninklijk noemen. Tijdens de viering  van ons 100-jarig jubileum in het Eftelingtheater, ontvingen we het Predicaat Koninklijk uit handen van de commissaris van de koning Wim van de Donk. Ook de burgemeester van Tilburg, Theo Weterings was hierbij aanwezig. Hij verraste Henny de Haas met een Tilburg Trofee. De Trofee werd toegekend namens het gemeentebestuur, als blijk van waardering.

 

Inmiddels is ook ons personeelsbestand aardig uitgegroeid. In juli 2018 heeft Hoppenbrouwers Techniek ruim 900 mensen in dienst. 

 

Delen:
FacebookTwitterLinkedInEmail