Ambitie om te groeien

De ambitie om te groeien – in de breedste zin van het woord – staat van jongs af aan hoog op het lijstje van Henny de Haas, algemeen directeur bij Hoppenbrouwers. Sinds hij als boerenzoon besloot dat hij meer wilde dan koeien melken, maakte hij stapsgewijs zijn dromen waar: van elektricien werd hij uiteindelijk directeur (2002) en eigenaar (2013) bij Hoppenbrouwers. En in die functie is hij nog steeds doorlopend op zoek naar nieuwe mogelijkheden en kansen. “Niet groeien is stilstand, op alle fronten. Dus ik blijf in beweging en stimuleer mijn omgeving ook daartoe.”

Achtergrond van Henny

Henny groeide op in Oerle, in een prachtige vrijstaande boerderij in een gezin met vijf kinderen. “Ik heb veel leuke herinneringen aan het boerenleven. Achteraf weet ik dat op een boerderij wonen een speciaal leven was. We woonden op drie kilometer van het dorp af en hadden vijftien hectare grond. Op deze grond hadden we koeien, varkens en kippen. Als kind moesten we meewerken op de boerderij, we melkten de koeien en er was veel handwerk. Naast het werk, bouwde ik graag hutten van het stro uit de veldschuur. Toch had ik op jonge leeftijd het gevoel dat er op deze aardbol meer was dan alleen mijn leventje op de boerderij. Soms stond ik naar buiten te staren en vond ik het leven hier te klein. Ik zag straaljagers en Eindhoven op kilometers afstand. Rond mijn tiende keek ik al uit naar een spannender leven. Ik woonde tot mijn 22e op deze boerderij en trouwde toen met mijn vrouw, Toos.”

De reis

“In 1979 begon ik na de LTS als elektricien en werkte en studeerde hard om uiteindelijk via verschillende binnen functies door te groeien naar bedrijfsleider. Toen ik al deze ervaring had verkregen en een studie Bedrijfskunde had afgerond, dacht ik: nu weet ik het. Ik wil directeur worden. Ik wil het doen zoals ik het wil. Het is alles of niets. Dit doel kwam in 2002 tot leven, nadat ik met voormalig eigenaar Theo Hoppenbrouwers overeenkwam om het bedrijf in delen over te nemen. Ik zag de groeikansen. Ook mijn vrouw vertrouwde me dat het goed zou komen.” “Sinds 1999 werk ik bij Hoppenbrouwers en in 2013 ben ik 100% aandeelhouder geworden. De vergroeiing met het bedrijf, het gevoel sluipt er langzaam gedurende jaren in, die vereeuwiging (tot in de dood) met het bedrijf – als je daar even bij stilstaat, vind ik dit zo bijzonder. Dat besef, een onderdeel van de toekomst zijn, waarbij je ook weer de tijdelijkheid beseft van jouw positie binnen het bedrijf.”

De beste en duurzaamste technisch dienstverlener

“We zijn met ruim 1850 medewerkers en bouwen iedere dag aan de toekomst. Als mensen het naar hun zin hebben, is dat het mooiste wat er is. Daarbij mag je best hardop dromen over waar je heen wilt groeien. Wij willen vooruit als bedrijf en groeien naar de beste en duurzaamste technisch dienstverlener van Nederland. De afgelopen jaren groeiden we naar meerdere vestigingen door integraties met andere bedrijven maar ook met autonome vestigingen. Er zit zoveel ambitie in onze projectteams dat we gecontroleerd door blijven groeien. Waarbij we wel groter worden, maar ook altijd kort op de bal zitten en dichtbij de klant blijven.”

Over Hoppenbrouwers

Van eenmanszaak in elektrotechnisch werken naar een allround technisch dienstverlener. In ruim honderd jaar groeide Hoppenbrouwers uit tot sterspeler in de techniek.

Voor particulieren

Jij wilt je huis verduurzamen. Maar waar moet je beginnen? Hoppenbrouwers maakt duurzaam en comfortabel wonen mogelijk, voor iedereen.

Bekijk onze producten

Zakelijke klanten

Wij zijn jouw technisch partner. Met meer dan 100 jaar ervaring hebben wij voor ieder vraagstuk een passende technische oplossing.

Bekijk onze markten

Relevante artikelen

De groei van ons familiebedrijf

BlogVeiligheid
Lees meer over De groei van ons familiebedrijf

De Top Employer Award zet Hoppenbrouwers op de kaart

BlogTop EmployerWerken bij
Lees meer over De Top Employer Award zet Hoppenbrouwers op de kaart

Met toekomstvisie ontvangt Hoppenbrouwers Top Employer Award

BlogTop Employer
Lees meer over Met toekomstvisie ontvangt Hoppenbrouwers Top Employer Award

 Hoppenbrouwers ontvangt award. “Ons doel: de beste blijven.”

BlogTop EmployerWerken bij
Lees meer over  Hoppenbrouwers ontvangt award. “Ons doel: de beste blijven.”

Ontvang onze nieuwsbrief