OTIB brengt techniek tot leven op open dag OTIB brengt techniek tot leven op open dag Hoppenbrouwers

Beleef de techniek in de OTIB trucks!

Met het thema ‘waar techniek leeft’ in het achterhoofd is ook dit jaar OTIB weer van de partij tijdens onze open dag op 8 maart. De afgelopen jaren heeft OTIB door middel van hun trucks vol technische belevenissen jongeren al kunnen enthousiasmeren over techniek. En dat is precies wat wij tijdens deze open dag weer willen doen! OTIB zet zich in voor technische vakmensen en verzorgd voorlichtingen over techniek op onder andere evenementen. Scholieren worden op een interessante en speelse manier in contact gebracht de praktijk en het bedrijfsleven. Tijdens de open dag zullen op drie vestigingen de trucks te vinden zijn.

Alles is Techniek Experience – Udenhout

Op 8 maart is de ‘Alles is Techniek Experience’ in Udenhout te vinden. Jongeren kunnen tijdens deze belevenis meemaken dat ze dagelijks in aanraking komen met elektro- en installatietechniek. Het bewustwordingsproces wordt op deze manier op gang gebracht en het sluit aan op de belevingswereld van deze jongeren. In de ‘Alles is Techniek Experience’ kan onder andere op een tablet een badkamer ontworpen worden, het interactieve bordspel Comfort Crisis kan gespeeld worden of er kan een bezoek gebracht worden aan een virtuele 3D-wereld.

Techniekstand – Dongen

De OTIB ‘Techniekstand’ zal dit jaar bij de Hoppenbrouwers vestiging Dongen te vinden zijn. Scholieren kunnen op deze manier beleven hoe veelzijdig techniek is. In de ‘Techniekstand’ zijn acht werkbanken te vinden waaraan verschillende opdrachten en proefjes uitgevoerd kunnen worden. Van kluizen kraken en beveiligingscamera’s besturen tot pijp snijden en solderen. Kortom, verschillende disciplines komen aan bod in de ‘Techniekstand’!

Technobiel – Rosmalen

De ‘Technobiel’ zal tijdens de open dag in Rosmalen hier voor het eerst te beleven zijn. De ‘Technobiel’ bestaat uit twee verdiepingen en er zijn verschillende technische experimenten te doen. Op de extra verdieping kom je terecht in een echte experimenteer zone waar verschillende technische proefjes gedaan kunnen worden. Daarnaast kan er op de beneden verdieping ontdekt worden hoe onder andere een transportband werkt, hoe een cv storing opgelost kan worden en hoe een echte 3D printer werkt.