In gesprek met Rob van Thiel

Oud-eigenaar Van Thiel Optimaal, Schijndel

Van Thiel Optimaal in Schijndel werd op 21 juni 2023 onderdeel van Hoppenbrouwers Techniek. Waarom kozen Rob van Thiel, zijn familie en medeaandeelhouder Mark Louwerensen juist voor Hoppenbrouwers Techniek?

Rob, wil je iets vertellen over hoe jullie bedrijf zich heeft ontwikkeld?

“Mijn vader Jos startte de zaak in 1976. In 1990 kwam mijn broer Chris erbij. Zelf trad ik in 1994 toe, het jaar dat mijn vader het rustiger aan ging doen. We waren toen nog maar met een man of zes. De afgelopen jaren groeiden we, vooral na de overname van lokaal loodgietersbedrijf Bosmans (in 1998) en Bosmans Installaties & Badkamers (in 2007). Al snel was de synergie gerealiseerd, waarna we verhuisden naar onze huidige locatie aan de Spoorlaan in Schijndel. Daar groeiden we verder naar vijftig vaste medewerkers en een flexibele schil van zo’n twintig medewerkers. Een deel van de medewerkers die eerder van Bosmans kwam, werkt nog altijd bij ons en is nu mee overgegaan naar Hoppenbrouwers.”

Waarom kozen jullie voor opvolging in het algemeen?

“Stilstaan is achteruitgaan. We zagen groei als een manier om te kunnen blijven voldoen aan de regelgeving in ons vakgebied werktuigbouwkunde. Maar we doen het ook voor onze medewerkers: zij willen vooruit en we willen ze kansen kunnen bieden. De vraag waar Mark Louwerensen en ik mee worstelden, was: op welke manier kunnen we nog groeien? In de huidige markt is dat moeilijk. Overigens had mijn broer Chris (bijna 59) eerder aangegeven om te willen stoppen.”

Waar zagen jullie de match met Hoppenbrouwers Techniek?

“Nadat we ons zijn gaan bewegen op de overnamemarkt, zijn we in gesprek gegaan met diverse partijen. Hoppenbrouwers was er daar één van; een echt familiebedrijf, net als wij, met kennis van de markt. Dat vonden we belangrijk. Als je verkoopt aan een investeerder, ligt dat anders. Met Bas Ceelen van Hoppenbrouwers was er direct direct een goede klik.”

Hoe reageerden jullie medewerkers op deze stap?

“Het was voor hen geen complete verrassing, ze wisten dat mijn broer Chris ging stoppen. Dat we ons aansloten bij Hoppenbrouwers was overigens wel een verrassing, maar de meeste collega’s zagen dit als de beste oplossing. Het geeft hen vertrouwen dat Mark en ik gewoon blijven. Onze mensen willen vooruit; voor hen is het een mooie kans om deel te zijn van een groter geheel. Dat Hoppenbrouwers acteert met teams schept mogelijkheden voor iedereen. Natuurlijk moeten mensen wennen aan een verandering, maar ze staan er positief in. Het is aan Mark en mij om hen mee te nemen in ons enthousiasme.”

We worden overal bij betrokken. Iedereen die we spreken is erg positief. Dat positieve, dat kennen we. Dat zit ook in ons.

Rob van Thiel

Wat vind je het meest opvallend in het integratieproces?

“De contacten binnen Hoppenbrouwers verlopen heel makkelijk. We worden overal bij betrokken. Iedereen die we spreken is erg positief. Dat positieve, dat kennen we. Dat zit ook in ons. Zo waren we zelf al bezig om te kijken hoe we de samenwerking met scholen konden versterken. Pas waren we bij de Hoppenbrouwers Academy in ‘s-Hertogenbosch. Dat zie ik als een kans om ons technische vak nog meer te promoten.”

Wat geeft jou energie in dit integratieproces?

“Een verkoopproces is tijdrovend. Nu dat achter de rug is, kunnen we weer energie stoppen in de verdere ontwikkeling van ons bedrijf en bezig zijn met de toekomst. Daar krijg ik energie van! Net als van de Hoppenbrouwerscultuur: niet lullen maar poetsen.”

Wil je verder nog iets kwijt?

“We kunnen van elkaar leren, dus voel je welkom om ook bij ons een keer een bak koffie te komen doen. Graag tot ziens in Schijndel!”

Recente artikelen

Ontvang onze nieuwsbrief

  •  *
  •  *