In gesprek met Peter Berkhout

Projectleider (voormalig Control Digit BV) in Asten

Control Digit BV uit Asten voegde zich in mei 2023 bij onze vestiging in Deurne. We vragen aan projectleider Peter Berkhout hoe de integratie verloopt.

Aan het woord

Was jij betrokken bij de verkoop van Control Digit aan Hoppenbrouwers?

“Het was voormalig directeur-eigenaar Peter Gorissen die de keuze maakte. Ik was wel bij het proces betrokken, omdat wij bij Control Digit samen de bedrijfsvoering deden.”

Wat was de reden voor verkoop?

“We hadden al een tijdje teveel opdrachten voor het aantal medewerkers. Het was, óf mensen erbij, óf opdrachten afstoten. Allebei was geen optie! Daarom waren er al eerder gesprekken met andere bedrijven, maar tot een overname kwam het niet. Totdat de klik met Hoppenbrouwers er was, eind vorig jaar.”

Hoe reageerde het team?

“Positief. Ze begrepen de situatie en sommigen hadden al een goede ervaring met Hoppenbrouwers.”

De nieuwe collega’s zijn allemaal bekwame en positieve mensen. De vestigingsleider in Deurne draagt bij aan ieders positieve instelling. Hij inspireert mensen in denken en doen; echt een voorbeeld voor mij.

Peter BerkhoutControl Digit BV

Hoe is het voor jou?

“Mijn functie wordt anders, met coachingstaken erbij. Nieuw, maar het lijkt me leuk en interessant. Ik heb er vooral veel zin in. Deze stap is immers niet voor niets gezet.”

Wat helpt jou in dit integratieproces?

“De gesprekken met anderen. De nieuwe collega’s zijn allemaal bekwame en positieve mensen. Wat ook helpt, is dat een werkvoorbereider die de Hoppenbrouwersaanpak kent, al enkele weken bij ons team zit. Verder draagt de vestigingsleider in Deurne bij aan ieders positieve instelling. Hij inspireert mensen in denken en doen; echt een voorbeeld voor mij.”

Wat is volgens jou belangrijk voor een succesvol integratieproces?

“Het juiste integratietempo zien te vinden. Aan de ene kant doorpakken zodat mensen niet in onzekerheid verkeren, maar tegelijkertijd niet té snel willen. Het kost nu eenmaal tijd om de Hoppenbrouwersmanier eigen te maken.”

Recent artikelen

Ontvang onze nieuwsbrief