Werkzaamheden elektriciteitsstation Doetinchem in volle gang

Vorig jaar is BAM gestart met de civiele en bouwkundige werkzaamheden van het elektriciteitsstation in Doetinchem. Nu, een jaar later is het bouwkundig opgeleverd en start Hoppenbrouwers vestiging Afferden in opdracht van de BAM met de elektrotechnische werkzaamheden ten behoeve van de uitbreiding van het onderstation. Het station speelt een belangrijke rol in de capaciteitsuitbreiding van het elektriciteitsnet voor de omgeving Doetinchem. Een bijdrage aan de algehele energietransitie in Nederland.

Uitbreiding lokale netcapaciteit

De uitbreiding van de locatie Doetinchem is nodig omdat de behoefte in de directe omgeving nu al groot is maar ook strategisch en toekomstgericht zijn dergelijke investeringen in het netwerk nodig. De vraag naar elektriciteit is almaar groeiende. Denk hierbij aan uitbreiding van bedrijventerreinen, de bouw van gasloze woningen die volledig elektrisch afgewerkt worden en de toename van elektrische auto’s en daarbij horende laadpalen.

In nauwe samenwerking met de betrokken partijen wordt materiaalgebruik en werkwijzen geoptimaliseerd, gericht op duurzaamheid en standaardisatie. Zoals het gebruik van prefab scherfwanden, prefab betonnen kabelgoten en een uniforme werkwijze voor realisatie van het betonwerk voor de kelders van de gebouwen.

Werken in ‘ringen’ waarborgt veiligheid

De elektrotechnische werkzaamheden hebben betrekking op de gebouw gebonden installaties van het 20kV gebouw (Liander) én het centraal dienstengebouw (TenneT) en zullen uit het volgende bestaan. Het bekabelen en monteren van de E-installaties in de verblijf- en toiletruimte, kabelladder systemen,  schakel- en verdeelinrichting, verlichtings- en noodverlichtingsinstallatie, brandbeveiligingssystemen en laagspanningsverdelers. Diverse kabelgoottracé ’s worden gemonteerd om met alle schakelkasten te ‘praten’. Het 20kV gebouw wordt voorzien van zonnepanelen en voor het centraal dienstengebouw installeert Hoppenbrouwers de bekabeling voor het noodstroomaggregaat. Voor de werktuigbouwkundige-werkzaamheden wordt beroep gedaan op vestiging Hoppenbrouwers Heesch.

Veiligheid staat voorop. Daarom wordt er in ‘ringen’ gewerkt. Dit betekent dat de stroomvoorziening over meerdere ringen op diverse plekken loopt. Mocht een onderstation uitvallen, neemt een ander onderstation het over.

Regionale omzetting van elektriciteit in 2025

Bovengenoemde elektrotechnische werkzaamheden zijn recent opgestart en nemen volgens planning ruim een half jaar tijd in beslag. Aansluitend zal een periode plaatsvinden waarin de complete installatie uitgebreid en nauwkeurig wordt getest door Qirion, die ook de engineering voor hun rekening hebben genomen. Naar verwachting zal begin volgend jaar (2025) de regionale omzetting van elektriciteit plaatsvinden, wat de capaciteit in de omgeving aanzienlijk zal verhogen.

 

Over Hoppenbrouwers

Van eenmanszaak in elektrotechnisch werken naar een allround technisch dienstverlener. In ruim honderd jaar groeide Hoppenbrouwers uit tot sterspeler in de techniek.

Voor particulieren

Jij wilt je huis verduurzamen. Maar waar moet je beginnen? Hoppenbrouwers maakt duurzaam en comfortabel wonen mogelijk, voor iedereen.

Bekijk onze producten

Zakelijke klanten

Wij zijn jouw technisch partner. Met meer dan 100 jaar ervaring hebben wij voor ieder vraagstuk een passende technische oplossing.

Bekijk onze markten

Betalen voor zelf opgewekte zonnestroom? Dacht het niet!

BlogWetgevingZonnepanelen
Lees meer over Betalen voor zelf opgewekte zonnestroom? Dacht het niet!

Hoe kan ik een thuisbatterij inzetten? 3 voor de hand liggende toepassingen

Blog
Lees meer over Hoe kan ik een thuisbatterij inzetten? 3 voor de hand liggende toepassingen

Zo efficiënt is de warmtepomp écht

BlogDuurzaam verwarmen
Lees meer over Zo efficiënt is de warmtepomp écht

Ja, ik wil verduurzamen. En nu?

BlogDuurzaam
Lees meer over Ja, ik wil verduurzamen. En nu?

Groen doen met behulp van subsidies

BlogDuurzaamWetgeving
Lees meer over Groen doen met behulp van subsidies

Je huis verduurzamen: goed idee!

BlogDuurzaam
Lees meer over Je huis verduurzamen: goed idee!

Zonnepanelen: heeft het nog nut?

BlogZonnepanelen
Lees meer over Zonnepanelen: heeft het nog nut?

Watt? 5 vragen over de thuisbatterij

BlogDuurzaam
Lees meer over Watt? 5 vragen over de thuisbatterij

Thuisbatterij: je levert toch niet in?

BlogDuurzaam
Lees meer over Thuisbatterij: je levert toch niet in?

De salderingsregeling blijft: Dit betekent het voor jou

BlogWetgevingZelf stroom opwekkenZonnepanelen
Lees meer over De salderingsregeling blijft: Dit betekent het voor jou

Je verwarming ontluchten: zo doe je dat!

BlogCV-Ketels
Lees meer over Je verwarming ontluchten: zo doe je dat!

Zelf je cv-ketel bijvullen: zo doe je dat in 3 stappen!

StappenplanCV-Ketels
Lees meer over Zelf je cv-ketel bijvullen: zo doe je dat in 3 stappen!

Ontvang onze nieuwsbrief