In gesprek met Jos Hoppenreijs

RTP uit Afferden sloot in mei 2022 aan bij Hoppenbrouwers Techniek. We spreken Jos Hoppenreijs over het integratieproces.

Hoe werden de collega’s geïnformeerd?

“Op dinsdag 3 mei 2022 werd iedereen naar kantoor geroepen. Ik zit in de OR en wij wisten wat er komen ging. Er werd gemengd op de overname gereageerd.”

We zijn nu ruim een jaar verder. Hoe gaat het nu?

“Het nieuws daalde de eerste maanden wat in; de rust keerde weer terug in Afferden. Ons werk is hetzelfde, maar de processen eromheen zijn binnen Hoppenbrouwers anders ingericht. Dat overzie je niet meteen. Zeker voor de binnenteams kwam er een hoop op ons af. We moesten veel zaken uitzoeken. We beginnen inmiddels onze weg te vinden.”

Jos Hoppenreijs heeft de integratie van RTP uit Afferden naar Hoppenbrouwers meegemaakt

"Wij kwamen capaciteit tekort bij een klant in Oss, waar ik als projectleider aan ben verbonden; het team van de andere vestiging kon het werk gebruiken. Prettig als je elkaar zo kunt helpen!"

Jos HoppenreijsProjectleider in Afferden

Wat helpt jou en je team het meest in het integratieproces ?

“De samenwerking met de andere teams uit Barendrecht en Deurne. Wij hadden een industrieel project in Rotterdam voor een vaste relatie. De vestiging Barendrecht zocht in die tak nog werk. Voor twee kanten is dat een goede match. Ook met de vestiging Deurne is er een intensieve samenwerking. Wij kwamen capaciteit tekort bij een klant in Oss, waar ik als projectleider aan ben verbonden; het team van de andere vestiging kon het werk gebruiken. Prettig als je elkaar zo kunt helpen. Voor onze klanten maakt de overname weinig uit, als dezelfde mensen maar over de vloer komen.”

Wat zorgde ervoor dat jij bleef na de overname?

“Ik werkte al ruim tien jaar bij RTP en zat net een jaar in de rol van projectleider. Ik zag voldoende mogelijkheden om mezelf te ontwikkelen, maar wil nu eerst zorgen dat alles weer loopt. Overigens komen we ernstig capaciteit te kort in het binnenteam, maar ik krijg de indruk dat er meer reuring op de arbeidsmarkt is waardoor dit hopelijk snel verbetert. Hoppenbrouwers is aantrekkelijk voor stagiaires en jeugd.”

Recente artikelen

Ontvang onze nieuwsbrief