Kennisevent Data & Food:

inkijkje in een datagedreven toekomst voor de food sector

Op donderdag 26 januari verwelkomden wij ruim 75 klanten en partners op ons kennisevent Data & Food in de Verkadefabriek in ‘s-Hertogenbosch. Diverse sprekers van o.a. Bolletje, de Efteling en Mars namen hen mee in de laatste inzichten en trends binnen de food industrie. Wat kunnen we met de data die we verzamelen? En hoe kunnen we volgende stappen zetten in een meer datagedreven toekomst?

Kennis delen

Roel Hoosemans (directeur Water, Infra & Industrie bij Hoppenbrouwers) trapte de middag af en benadrukte het belang van kennis delen over dit onderwerp. “Om inzichtelijk te maken hoe verschillende bedrijven in de food industrie de toekomst zien, hebben wij een onafhankelijk onderzoek laten uitvoeren onder 30 bedrijven in en rondom de food industrie. Niet alleen om onszelf te verrijken en te groeien als business partner en expert in deze markt, maar juist om die kennis te delen met onze partners en klanten. We willen samen met hen bouwen aan de toekomst. En door kennis te delen, kunnen we beter samenwerken.”

Experts aan het woord

Na een plenaire sessie waar Marcel Lambregts (sectormanager Food van Rabobank) sprak, gingen de gasten uiteen. Sprekers maar ook geïnterviewden van het whitepaper gaven in eigen kennissessies hun visie op Data & Food. Hoe maken zij nu gebruik van data? En hoe gaan zij data gebruiken in de toekomst om hun werk te verrijken? Er werden o.a. ervaringen gedeeld door Roel Veld (CFO van Bolletje), Arno Flapper (Digital Operations Lead van Mars) en Jonas Rietbergen (Team Lead Data & Insights van De Efteling).

Samen bouwen aan de toekomst

Onafhankelijk van elkaar besloten de sprekers dezelfde conclusie: door het gebruik van data kan er slimmer en efficiënter gewerkt worden. En met een goede digitale strategie en -infrastructuur leg je nu een fundament waar je de komende 20 jaar op kunt voortbouwen.

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang het whitepaper direct in je mailbox!

"*" geeft vereiste velden aan

Incl. eventuele toevoeging

In het whitepaper wordt dit verder toegelicht. “Nieuwe applicaties die data interpreteren en predictief produceren met behulp van Artificial Intelligence, dat is de toekomst”, legt Dick Klaassen, projectleider Systeemintegratie van Hoppenbrouwers Techniek, uit in het whitepaper. “Het zorgt voor een betere voorspelbaarheid van de vraag uit de markt en daardoor wordt het mogelijk om hier sneller op in te spelen.”

Ontvang onze nieuwsbrief