Toon Jansen, 1 van de 483 nieuwe collega’s bij Hoppenbrouwers Techniek

In 2018 verwelkomde Hoppenbrouwers Techniek 483 nieuwe collega’s. Toon Jansen is 1 van hen. In oktober startte hij als praktijkopleider bij de nieuw op te zetten praktijkschool in Best. Daarnaast gaat hij 2 dagen per week het team Inspectie & Onderhoud van Geert Jacobs in Dongen ondersteunen. Toon werkte na zijn mbo-opleiding in de elektrotechniek vanaf 1982 bij defensie. Hij behaalde er zijn hbo-papieren en ging diverse keren op uitzending. De afgelopen jaren was hij binnen defensie adjunct-directeur van een bedrijfsschool met 118 praktijkopleiders en docenten, verspreid over 5 verschillende locaties.

De praktijkschool in Best startte met 5 leerlingen. Dat is nogal een verschil met wat je gewend bent. Waarom deze switch?

“Ik heb er plezier in om 35 jaar praktijkkennis te mogen overdragen aan de jeugd en hen zo naar een hoger niveau te brengen. Mooi om mijn loopbaan in de praktijk te kunnen afsluiten.”

Hoe kwam je bij Hoppenbrouwers Techniek terecht?

“Op de hts was Henny de Haas, directeur/eigenaar, 1 van mijn docenten. Sindsdien ben ik het bedrijf via sociale media blijven volgen. Toen ik hoorde, dat ik bij defensie vervroegd (met 57) mocht uittreden, bezocht ik de open dag van Hoppenbrouwers in Udenhout. Eigenlijk met het idee om Henny weer eens te spreken. Bij toeval belandde ik in de praktijkschool en sprak met Jef Sprangers die een stap terug wilde doen in de praktijkschool. Dat zette me aan het denken en van het een kwam het ander.”

Wat spreekt je aan?

“In Best deden Eduard Vereijken en Cor- Jan Briggen de praktijkschool naast hun gewone werk. Ze zochten iemand die het goed zou kunnen opzetten en uitbouwen. Ik ben op 5 oktober gestart met de begeleiding van 5 leerling-monteurs: stoeien met het jeugdige brein. Dat vind ik leuk om te doen.”

Wat valt je op bij Hoppenbrouwers Techniek?

“Je hoort er meteen bij. Ik was nog niet aangenomen of ik werd al uitgenodigd om met mijn gezin het 100-jarig bestaan mee te vieren. Dat vind ik opzienbarend. Een warm bad!”

Over Hoppenbrouwers

Van eenmanszaak in elektrotechnisch werken naar een allround technisch dienstverlener. In ruim honderd jaar groeide Hoppenbrouwers uit tot sterspeler in de techniek.

Voor particulieren

Jij wilt je huis verduurzamen. Maar waar moet je beginnen? Hoppenbrouwers maakt duurzaam en comfortabel wonen mogelijk, voor iedereen.

Bekijk onze producten

Zakelijke klanten

Wij zijn jouw technisch partner. Met meer dan 100 jaar ervaring hebben wij voor ieder vraagstuk een passende technische oplossing.

Bekijk onze markten

Ontvang onze nieuwsbrief