Technisch talent Bob doet mee aan Skills Heroes

Op dinsdag 13 december doet leerling-monteur Bob Smakman mee aan de vakwedstrijd Skills Heroes. Samen met andere jonge technisch talenten doet hij een gooi naar het Nederlands Kampioenschap.

In de categorie ‘Elektrotechnicus gebouwen’ laten Bob en andere talentvolle studenten hun technische skills zien aan de hand van een opdracht. “De opdracht zelf is niet bekend, maar we hebben wel een omschrijving ontvangen, zodat we ons kunnen voorbereiden”, licht Bob toe. Zo weet hij dat hij aan de slag gaat met een PLC-apparaat. Ook wordt er van de deelnemers verwacht dat ze beugelafstanden, aansnijden van kabels, kabelinvoer en bedradingsschema’s kennen en kunnen toepassen.

Nieuwsgierige en zelfstandige leerling

Bob volgt een bbl-traject, waarbij hij 1 dag naar school gaat en 4 dagen werkt. Die praktijkervaring doet hij op bij Hoppenbrouwers. Een docent van zijn ROC-opleiding benaderde Bob en bracht de vakwedstrijd onder zijn aandacht. Waarom hij Bob koos? “Omdat hij een nieuwsgierige en zelfstandige leerling zocht met werkervaring. En toen kwam hij bij mij uit”, legt Bob uit. “Ik bekeek de wedstrijd en werd direct enthousiast.”

De finale

De kwalificatieronde die op 13 december plaatsvindt, is een opstap naar het Nederlands Kampioenschap. Bob: “Ik ga mijn uiterste best doen om deze wedstrijd te winnen, want ik zou heel graag mee willen doen aan het Nederlands Kampioenschap.” Dit vindt plaats op 23 en 24 maart in de RAI in Amsterdam.

Ontvang onze nieuwsbrief