Stichting InnAut komt langs bij Hoppenbrouwers

Op 19 april bezocht Stichting InnAut onze vestiging in Udenhout. Een organisatie die jongeren waar de aansluiting tot een betaalde baan niet vanzelfsprekend is een kans biedt op de technische arbeidsmarkt. Vestigingsleider van Hoppenbrouwers Techniek Heesch, Babette van Loon, begeleidde verschillende jongeren die interesse hebben in de techniek.

Over InnAut

Bij een grote groep jongeren lukt het niet om tot een betaalde baan in de techniek te komen. Uit ervaring blijkt dat deze jongeren wel in het bezit zijn van de juiste capaciteiten en bijzonder gemotiveerd zijn. Het ontbreekt echter aan vaardigheden en nog belangrijker een goede koppeling met het technische bedrijfsleven. InnAut helpt deze jongeren en bied hen verschillende kansen.

Peter van Putten is medeoprichter en techneut bij InnAut. Hij vertelt waarom deze bedrijfsbezoeken zo belangrijk zijn. “We willen de thuiszittende jongeren een beeld geven van het bedrijfsleven. Zo kunnen zij een echt even in de keuken kijken.” Hij noemt twee redenen voor het belang hiervan. “Aan de ene kant is het belangrijk om deze jongeren een reëel beeld te geven van het bedrijfsleven. Maar dit werkt ook andersom zo! Daarom willen wij ook het bedrijfsleven een reëel beeld geven van iemand die thuis zit.” Wel moeten de deelnemers iets van interesse hebben in de techniek. “Het ligt tussen het maken van fietsen tot aan ICT, zolang ze maar affiniteit hebben met het technische vak”.

Op bezoek bij Hoppenbrouwers

Om deze jongeren een kijkje te laten nemen in de techniek, openden wij onze deuren. Zo kregen zij uitleg over onze panelenbouw en namen zij een kijkje bij Industriële Automatisering in ons Experience Center. Babette van Loon, vestigingsleider bij Hoppenbrouwers Techniek Heesch, leidde de groep rond. “We zoeken steeds meer partners in de regio. Het is daarom erg fijn dat we samen kunnen gaan werken met InnAut.” En een positief effect had het zeker. “Er waren al 4 geïnteresseerden in de verschillende onderwerpen. Het was mooi om te zien dat er nieuwe dromen en passies gerealiseerd kunnen worden.”

Ontvang onze nieuwsbrief