Stage Kick-Off Event: kennismaken met Hoppenbrouwers en met elkaar

Nieuwe medewerkers krijgen bij Hoppenbrouwers vanzelfsprekend een warm welkom. Maandag verwelkomen we 53 nieuwe stagiaires tijdens het Stage Kick-Off Event.

De stagiaires reizen vanuit de verschillende vestigingen in het land af naar het hoofdkantoor in Udenhout. Daar maken zij 5 september kennis met Hoppenbrouwers en met elkaar. “De eerste dagen bij een nieuw bedrijf zijn altijd wennen: aan het bedrijf, wat kan en wat mag. Maar ook aan je nieuwe collega’s,” vertelt Pleun Donders, medewerker Leren & Ontwikkelen bij Hoppenbrouwers. “Het is voor stagiaires dan ook fijn dat zij elkaar weten te vinden en dat ze aan elkaar kunnen optrekken. Om ze daarbij te ondersteunen, organiseren we tweemaal per jaar het Stage Kick-Off Event. Daar maken ze in een ongedwongen sfeer kennis met Hoppenbrouwers, met de normen en waarden op de werkvloer en met elkaar.”

Volwaardig medewerker

De Kick-Off is opgedeeld in twee sessies. De ochtendsessie wordt geleid door HR-Adviseur Robin Rao – van Roij en Mark Rensel, vestigingsleider Utrecht. “Bij Hoppenbrouwers ben je wezenlijk onderdeel van het bedrijf. Onze stagiaires zien we dan ook als volwaardig medewerker,” aldus Mark.

Samenwerken

Na de kennismaking met het bedrijf is het tijd om kennis te maken met elkaar: de studenten worden in willekeurige groepen samengezet om op zoek te gaan naar wat ze verbindt. Samenwerken is een belangrijk aspect binnen het familiebedrijf Hoppenbrouwers en een gemeenschappelijke deler schept een band. Al snel blijkt dat, op een enkeling na, iedereen in Brabant woont, het gros in Tilburg studeert en ze vrijwel allemaal van een biertje op zijn tijd houden. Maar ook wintersport blijkt een verbindende factor te zijn.

Vrouwen in de techniek

Wanneer de ochtendsessie wordt afgesloten met een lekkere hamburgerlunch vanuit onze eigen Hopper, druppelen de eerste studenten voor het middagprogramma binnen. De ochtendsessie is vooral bijgewoond door studenten die meelopen op een ondersteunende afdeling, zoals Marketing, Data of HR. In de middag zien we veel stagiaires met een technische functie en is het woord aan HR-Adviseur Anouk Ackermans en adjunct directeur Corné de Meijer. “Bij Hoppenbrouwers zijn we er trots op in beide sessies ook een aantal vrouwelijke studenten te spotten, onze ambitie voor 2030 is dan ook om een diverser en inclusiever bedrijf te worden.”

Werken en leren

Bij Hoppenbrouwers staat de deur voor nieuwe stagiaires altijd open: we willen studenten een goede opleidingsplek in onze organisatie bieden, verdeeld over de verschillende vestigingen, om ze klaar te stomen voor een toekomst in de techniek.

Ontvang onze nieuwsbrief