Praktijkschool geopend bij Hoppenbrouwers Utrecht

Murat Ersoy, managing partner bij de beroepentuin opende samen met Mark Rensel, vestigingsleider Hoppenbrouwers Techniek Utrecht op donderdag 17 november de nieuwe praktijkschool bij de vestiging in Utrecht. Hier kunnen jongeren en zij-instromers leren en werken combineren voor een baan in de techniek. Dit is de zestiende praktijkschool van Hoppenbrouwers in Nederland. De komende jaren wil het bedrijf groeien naar 40 vestigingen verspreid over het land en naar 5000 medewerkers. Om dat te kunnen bereiken, is goed personeel onontbeerlijk.

Leren en werken combineren voor een baan in de techniek

Hoppenbrouwers Utrecht is een zelfstandig opererende vestiging die nauw samenwerkt met de andere Hoppenbrouwers-vestigingen in de regio. Het bedrijf focust zich op industriële automatisering binnen waterschappen en drinkwaterbedrijven. Daarnaast werkt deze vestiging aan zonne-energieprojecten en elektrotechnische installaties binnen de utiliteit.

Investeren in toekomst van techniek

Hoppenbrouwers streeft ernaar om in al haar vestigingen in Nederland een praktijkschool te openen. De technisch dienstverlener gelooft in eigen kweek en doorstroom van onderaf, zodat mensen vanaf een zo jong mogelijke leeftijd met het bedrijf kunnen meegroeien. Om meer jongeren te enthousiasmeren voor een baan in de techniek wordt veel geïnvesteerd in het contact met scholen, snuffelstages en de eigen vakkundige praktijkscholen. Vestigingsleider Mark Rensel geeft aan: ‘Met de opening van een eigen praktijkschool in Utrecht kunnen we iedereen met interesse in onder meer elektrotechniek, zelf opleiden. Ze doen praktijkervaring op, krijgen intensieve begeleiding, draaien mee als volwaardig medewerker en hebben kans op een vast contract. Op deze manier zorgen ervaren technici voor kennisoverdracht aan jonge bbl’ers en zorgen we voor doorstroom in de technische sector. Bovendien voorkomen we op deze manier dat kennis en ontwikkeling stagneert. En vanzelfsprekend zijn zij-instromers en andere vak-techneuten natuurlijk ook meer dan welkom in ons bedrijf.’

Regiofunctie

Bij aanvang van het huidige schooljaar zijn in de praktijkschool in Utrecht al een aantal nieuwe bbl-leerlingen en zij-instromers gestart en is er nog plek voor een aantal enthousiaste BBL-leerlingen. Ook biedt Hoppenbrouwers stageplaatsen aan op zowel mbo- als hbo-niveau. En mochten studenten een bijbaan zoeken als werkstudent, dan zijn ze van harte uitgenodigd om kennis te maken. Murat Ersoy zei bij de opening: “Hoppenbrouwers is dit jaar een ‘Vriend van de Beroepentuin’ geworden. Deze samenwerking heeft al geresulteerd in een collega die nu bij Hoppenbrouwers werkt, terwijl die eerst een afstand tot de arbeidsmarkt had. Met de praktijkschool hoop ik dat er nog heel veel nieuwe techneuten gaan volgen.”

Ontvang onze nieuwsbrief