Opening praktijkschool van Hoppenbrouwers Techniek in Barendrecht

De praktijkschool van Hoppenbrouwers Techniek in Barendrecht is op donderdag 21 april geopend door Erik van der Lichte van Career Boost. Dit is de vijftiende praktijkschool van de technisch dienstverlener die wil groeien naar 40 vestigingen verspreid over het land en naar 5000 medewerkers. Vestigingsleider Ronnie van Haperen geeft aan: ‘Om onze groeiambitie te kunnen bereiken, is goed opgeleid personeel onontbeerlijk. Wij geloven bij Hoppenbrouwers in eigen kweek en doorstroom van onderaf en leiden onze mensen graag zelf op. In onze praktijkschool dragen onze technische vakmensen hun kennis, expertise én passie voor techniek over aan de jeugd.’

Technische vakmensen brengen passie voor techniek over bij jeugd

Hoppenbrouwers Techniek streeft ernaar om in elke vestiging een praktijkschool te openen, zodat ze medewerkers zelf kunnen opleiden en hen autonoom kunnen laten opereren. Ook wordt veel geïnvesteerd in contact met scholen en de organisatie van snuffelstages. In de praktijkschool combineren leerlingen veelal ‘leren en werken’. Ze doen praktijkervaring op, krijgen intensieve begeleiding, draaien mee als volwaardig medewerker en hebben kans op een vast contract. Op deze manier verzorgen ervaren technici voor kennisoverdracht aan jonge bbl’ers en zorgt Hoppenbrouwers voor doorstroom in de technische sector. Afgelopen jaar zijn er drie bbl’ers en zij-instromers gestart in Barendrecht. Met de komst van de praktijkschool is er nog genoeg plek voor een aantal enthousiaste bbl-leerlingen. Het is de bedoeling om jaarlijks meerdere bbl’ers een plek te geven in de praktijkschool in Barendrecht.

Meer over de praktijkschool

‘Een leven lang leren’ uitrollen in regio Zuid-Holland

Hoppenbrouwers Techniek in Barendrecht is een zelfstandig opererende vestiging die nauw samenwerkt met andere Hoppenbrouwers vestigingen. Met ruim 20 medewerkers (exclusief stagiaires en bijbanen) focust het Barendrechts bedrijf zich op het ontwerp, uitvoering, nazorg en exploitatie van totaalconcepten. Zij zijn gespecialiseerd in de discipline industriële automatisering. ‘We zijn er trots op dat we met de opening van de praktijkschool in Barendrecht de Hoppenbrouwers filosofie van ‘een leven lang leren’ nu ook kunnen uitrollen in de regio Zuid-Holland. Onze ambitie is om iedereen een uitdaging te bieden en zijn/haar dromen te laten waarmaken’, aldus Ronnie van Haperen, vestigingsleider Barendrecht. De feestelijke opening van de praktijkschool vond vandaag plaats in het bijzijn van de medewerkers van Hoppenbrouwers Techniek Barendrecht, afgevaardigden van de diverse scholen in de regio en Erik van der Lichte van Career Boost.

“Onbekend maakt onbemind, het is belangrijk dat bedrijven zich laten zien onder de jongeren. Zo kunnen ze kennismaken met het bedrijfsleven en mogelijkheden voor de toekomst. Dat doet Hoppenbrouwers al heel goed in Brabant. Ik weet zeker dat ze dat ook heel goed gaan doen in Barendrecht,” aldus Erik van der Lichte.

Ontvang onze nieuwsbrief