Hoppenbrouwers Techniek Almelo opent nieuwe praktijkschool

Woensdag 6 oktober opent Hoppenbrouwers Techniek haar tiende praktijkschool in Almelo. Bij aanvang van het schooljaar 2021-2022 zijn op de vestiging in Almelo vijf nieuwe bbl-leerlingen en vijf zij-instromers werktuigbouwkunde en elektrotechniek gestart. Er is nog plek voor een aantal enthousiaste bbl-leerlingen en zij-instromers.

In de toekomst elke vestiging een eigen praktijkschool: dat is het doel dat Hoppenbrouwers nastreeft. Peter Valk, vestigingsdirecteur in Almelo: “Bij Hoppenbrouwers Techniek geloven we in eigen kweek en doorstroom van onderaf. We leiden onze mensen graag zelf op. Mensen die willen ondernemen en autonoom kunnen opereren in ons bedrijf.” Er wordt daarom veel geïnvesteerd in het contact met scholen, snuffelstages en de eigen vakkundige praktijkscholen van Hoppenbrouwers.

Kennisoverdracht van de ervaren technici op leergierige jongeren

Tijdens schooljaar 2021-2022 start de praktijkschool in Almelo met vijf jonge bbl’ers. Ook de vijf nieuwe zij-instromers wordt de mogelijkheid geboden deel te nemen aan de praktijklessen. Op basis van onze doelstellingen zal deze praktijkschool jaarlijks aan vijf tot tien bbl’ers een plek bieden.

Een aantal ervaren, vakkundige technici en tevens medewerkers van de vestiging Almelo, zullen de rol van praktijkopleider gaan vervullen. Deze praktijkopleiders zijn gespecialiseerde en ervaren technische vakmensen. In de praktijkschool te Almelo dragen zij, in een veilige omgeving, hun kennis over aan de jeugd. Op deze manier kunnen de leerlingen zichzelf ontwikkelen, vertrouwen opbouwen, leren analyseren en oplossen. Peter Valk: “De passie voor techniek proberen we bij Hoppenbrouwers via onze praktijkschool over te brengen op studenten. Als die jongens en meiden ervaren dat ze wat nieuws leren, vinden ze het ook leuker om te doen. Bovendien gaat de praktijkschool helpen om de diversiteit binnen ons bedrijf te laten groeien.”

Groeien doe je samen, ook in deze tijd

De jeugd heeft de toekomst, daar zijn we bij Hoppenbrouwers van overtuigd. Omdat zij de vakmensen van de toekomst zijn, steken we veel energie in coaching op de werkvloer. Daarom investeren wij in persoonlijke ontwikkeling en opleidingen. “Onze ambitie is om iedereen een uitdaging te bieden en zijn/haar dromen te laten waarmaken”, vertelt Peter. “Hierdoor ontstaat nieuwe energie, wat zich vertaalt in successen.”

Over Hoppenbrouwers

Van eenmanszaak in elektrotechnisch werken naar een allround technisch dienstverlener. In ruim honderd jaar groeide Hoppenbrouwers uit tot sterspeler in de techniek.

Voor particulieren

Jij wilt je huis verduurzamen. Maar waar moet je beginnen? Hoppenbrouwers maakt duurzaam en comfortabel wonen mogelijk, voor iedereen.

Bekijk onze producten

Zakelijke klanten

Wij zijn jouw technisch partner. Met meer dan 100 jaar ervaring hebben wij voor ieder vraagstuk een passende technische oplossing.

Bekijk onze markten

Ontvang onze nieuwsbrief