Opening praktijkschool van Hoppenbrouwers techniek in Middelharnis

Technische vakmensen brengen passie voor techniek over bij jeugd

Op donderdag 8 juni 2023 opende burgemeester van Goeree-Overflakkee Ada Grootenboer-Dubbelman de praktijkschool van Hoppenbrouwers Techniek in Middelharnis. Hiermee openen we onze zeventiende praktijkschool, waarmee we willen groeien naar meer dan 40 vestigingen verspreid over het land en naar 5000 medewerkers. Vestigingsleider Cees Kievit geeft aan: “Om onze groeiambitie te kunnen bereiken, is goed opgeleid personeel onontbeerlijk. Wij geloven bij Hoppenbrouwers in eigen kweek en doorstroom van onderaf en leiden onze mensen graag zelf op. In onze praktijkschool dragen onze technische vakmensen hun kennis, expertise én passie voor techniek over aan de jeugd.”

We streven ernaar om in elke vestiging een praktijkschool te openen, zodat we medewerkers zelf kunnen opleiden en hen autonoom kunnen laten opereren. Ook wordt veel geïnvesteerd in contact met scholen en de organisatie van snuffelstages. In de praktijkschool combineren leerlingen veelal ‘leren en werken’. Ze doen praktijkervaring op, krijgen intensieve begeleiding, draaien mee als volwaardig medewerker en hebben kans op een vast contract. Op deze manier verzorgen ervaren technici voor kennisoverdracht aan jonge BBL’ers en zorgen wij voor doorstroom in de technische sector. Bij aanvang van het schooljaar 2023-2024 starten in Middelharnis vijf werktuigbouwkundige bbl-leerlingen en zij-instromers. En er is plek voor nog meer enthousiaste bbl-leerlingen!

 

Bekijk de mogelijkheden

‘Een leven lang leren’ uitrollen in regio Zuid-Holland

Hoppenbrouwers Techniek in Middelharnis is een zelfstandig opererende vestiging die nauw samenwerkt met andere Hoppenbrouwers vestigingen. Met 36 medewerkers (exclusief stagiaires en bijbanen) focust deze vestiging zich op het ontwerp, uitvoering, nazorg en exploitatie van totaalconcepten. Zij zijn gespecialiseerd in werktuigbouwkundige installaties. De vestiging wil binnen nu en 3 jaar groeien naar 50 medewerkers. ‘Ondanks dat we nog maar 14 maanden aangesloten zijn bij de Hoppenbrouwers familie voelt het al best lang. Kievit Warmte is letterlijk uit het straatbeeld verdwenen en overal waar je kijkt zie je nu de bussen van Hoppenbrouwers. Natuurlijk is ook de vestiging Goedereede hier medeverantwoordelijk voor. Er is in het afgelopen jaar veel veranderd maar gelukkig is er ook veel gebleven.’

‘Het belangrijkste; onze medewerkers zijn gebleven, zij hebben ons het vertrouwen gegeven. De medewerker op 1 is ook bij Hoppenbrouwers het geval en dat blijkt onder andere uit deze te openen praktijkschool.’, aldus Cees Kievit.

De feestelijke opening van de praktijkschool vond op donderdag 8 juni plaats in het bijzijn van medewerkers, afgevaardigden van de diverse scholen in de regio en andere relaties. Ook burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman is enthousiast over de opening en sloot haar speech af met de woorden: ‘Op naar een plek waar kansen worden geboden, naar ontwikkeling, naar werken met passie en naar een mooie toekomst.’

Meer over onze vestiging Middelharnis

Ontvang onze nieuwsbrief