Tweede nieuwe vleugel Het Meulenbelt opgeleverd

Vandaag is de tweede nieuwe vleugel van ons project TMZ woonzorglocatie Het Meulenbelt opgeleverd. De tweede fase van het nieuwbouwproject is hiermee afgerond. Dit betekent dat er weer een stap is gezet in de vernieuwing van Het Meulenbelt. De nieuwe vleugel bestaat uit 57 eenpersoonsappartementen (studio’s) met eigen sanitair. De cliënten van de psychogeriatrische (PG) afdeling van Het Meulenbelt verhuizen over een aantal weken naar deze nieuwe afdeling. In de tussentijd wordt de afdeling ingericht en klaargemaakt voor de ingebruikname. Om te vieren dat de tweede vleugel is opgeleverd, was er vandaag voor bewoners en medewerkers van Het Meulenbelt iets lekkers bij de koffie.

Woonzorglocatie wordt fasegewijs vernieuwd

Regiomanager Martine Dijkstra van TMZ is enthousiast. “Deze tweede nieuwe vleugel sluit naadloos aan op de eerste nieuwe vleugel, waardoor de binnentuin in het midden nu ook vorm krijgt. De cliënten hebben straks een prachtig appartement met eigen sanitair, kunnen gebruik maken van de mooie huiskamer en kunnen nog meer genieten van het uitzicht en het wonen in een groene omgeving. Bovendien hebben de bewoners zelf mogen meedenken over een warme aankleding, waardoor zij zich straks hopelijk snel thuis voelen op hun nieuwe plek.”

 

Fase 2

In juni vorig jaar werd er gestart met deze tweede fase van de nieuwbouw door TMZ, Dura Vermeer Bouw Hengelo en Hoppenbrouwers Techniek Almelo. In december werd het bereiken van het hoogste punt gevierd. Mark Kranenbarg, hoofd vastgoed bij TMZ: “De nieuwe vleugel van de woonzorglocatie is volgens de nieuwste inzichten en maatstaven op het gebied van ouderenzorg en duurzaamheid ontworpen en gerealiseerd. Het nieuwe complex is straks volledig gasloos dankzij gebruik van bodemwarmte. Daarnaast zijn er diverse gebouwautomatisering- en controlesystemen toegepast waardoor een duurzaam, gezond en comfortabel binnenklimaat wordt gerealiseerd.” In totaal nam de realisatie van de nieuwe vleugel ruim een jaar in beslag en loopt hiermee volgens schema. Binnenkort wordt er gestart met de sloop van een van de bestaande vleugels om ruimte te maken voor de nieuwbouw van fase 3.

Fasegewijs

De vernieuwing van Het Meulenbelt wordt fasegewijs uitgevoerd en duurt in totaal vijf jaar. Naar verwachting is de oplevering in 2026. Het Meulenbelt gaat weer dezelfde doelgroepen huisvesten als dat op dit moment het geval is. De locatie telt dan 185 éénkamerappartementen met eigen sanitair. Het nieuwe woonzorgcomplex is ontworpen door architect Hans Groenewegen.

TriviumMeulenbeltZorg

Binnen TriviumMeulenbeltZorg (TMZ) zetten ruim 2600 medewerkers en 1600 vrijwilligers zich dagelijks in om ouderen en chronisch zieken goede en persoonlijke zorg te bieden. In haar moderne en duurzame woonzorgcomplexen en bij mensen thuis biedt TMZ onder andere verpleging, verzorging, begeleiding en personenalarmering. TMZ is actief in de gemeenten Almelo, Borne, Enschede, Hengelo, Tubbergen en Twenterand. In de TMZ woonzorglocaties voert Hoppenbrouwers Techniek Almelo, in overleg met de technische dienst van TMZ, de onderhoudswerkzaamheden uit aan de technische installaties. De relatie tussen cliënten, medewerkers en andere betrokkenen staat centraal. Samen maken zij de zorg persoonlijk.

Van links naar rechts: Bart Pigge (directeur Dura Vermeer Bouw Hengelo), Willy Belshof (Raad van Bestuur TMZ) en Peter Valk (directeur Hoppenbrouwers Techniek Almelo

Bekijk het project

Een kijkje nemen op dit project? Onze partner Dura Vermeer Hengelo maakte hier een video over tijdens de realisatie van fase 2. Bekijk hem hier!

Benieuwd welke technieken op het gebied van duurzaamheid er bij de vernieuwing van het Meulenbelt worden ingezet? Bekijk de volledige video.

Ontvang onze nieuwsbrief