Matthijs Mulders wint zilver bij Skills Heroes

Op vrijdag 6 maart heeft Matthijs Mulders, Eerste Monteur Elektrotechniek, zilver behaald bij Skills Heroes in Leeuwaarden! Matthijs was genomineerd vanuit zijn opleiding Elektrotechnicus Gebouwen aan het ROC in Tilburg. Samen met zijn coach Marcel Bertens reisde hij af naar Leeuwaarden om te strijden voor de titel beste vakman.

Ruim 1000 finalisten deden mee aan Skills Heroes, van vijftig verschillende opleidingen uit heel Nederland. Matthijs: “Ik ben er trots op dat ik zo hoog geëindigd ben. Ik heb laten zien dat we bij Hoppenbrouwers ons vak verstaan en hoge kwaliteit installaties hebben en kunnen leveren.” Voorafgaand aan de wedstrijd, waren er voorrondes met pittige opdrachten waar de studenten hun vakkennis in praktijk brachten. Matthijs: “De opdracht was uitdagend omdat het geen alledaagse werkzaamheden zijn. De tijdsdruk lag ook behoorlijk hoog, maar daar heb ik me niet door laten gek maken.”

Nominatie

Sjef van Mook van het ROC Tilburg nomineerde Matthijs. “Ik vond het een erg leuke ervaring om mee te doen aan de wedstrijd. Het is groots opgezet en druk bezocht; er komen die dagen ook zo’n 5000 mensen per dag kijken”, vertelt Matthijs. Sjef: ‘’Ik heb Matthijs een tweetal keer bezig gezien tijdens een examenopdracht en een proef van bekwaamheid en ik dacht; dit is een natuurtalent. Ik wist zeker dat Matthijs een goede kandidaat zou zijn.’’

De beste partner

Hoppenbrouwers Techniek en het ROC Tilburg hebben een intensieve samenwerking. Studenten van diverse opleidingen kunnen bij Hoppenbrouwers aan de slag voor een stage of bbl-traject. ‘’De samenwerking met Hoppenbrouwers is een unieke samenwerking. We hebben regelmatig overleg over het onderwijs. Hoppenbrouwers doet veel aan opleiden. De begeleiding van leerlingen is er goed en ze hebben een praktijkschool waar extra getraind kan worden, dat maakt voor ons de samenwerking uniek’’, vertelt Sjef.

Over Skills Heroes

De maatschappij schreeuwt om vakmensen. Om beroepsonderwijs onder jongeren te promoten organiseert WorldSkills Netherlands de Skills Heroes vakwedstrijden voor mbo-studenten. Drie dagen lang deed Matthijs Mulders mee aan pittige vakwedstrijden. In 2020 deden er ruim 1000 finalisten uit het mbo en vmbo mee aan de wedstrijd, van vijftig verschillende opleidingen uit heel Nederland.

Over Hoppenbrouwers

Van eenmanszaak in elektrotechnisch werken naar een allround technisch dienstverlener. In ruim honderd jaar groeide Hoppenbrouwers uit tot sterspeler in de techniek.

Voor particulieren

Jij wilt je huis verduurzamen. Maar waar moet je beginnen? Hoppenbrouwers maakt duurzaam en comfortabel wonen mogelijk, voor iedereen.

Bekijk onze producten

Zakelijke klanten

Wij zijn jouw technisch partner. Met meer dan 100 jaar ervaring hebben wij voor ieder vraagstuk een passende technische oplossing.

Bekijk onze markten

Ontvang onze nieuwsbrief