Löwik Installatiegroep gaat verder onder de naam Hoppenbrouwers Techniek Almelo

Vanaf januari 2021 gaat Löwik Installatiegroep, bestaande uit het voormalige Löwik Installatietechniek, Löwik Daktechniek en Technodak Dakbedekking, verder onder de vlag van Hoppenbrouwers Techniek. In oktober 2020 sloot Löwik Installatiegroep zich al aan bij Hoppenbrouwers Techniek BV. De naamsomzetting is een belangrijke mijlpaal tijdens de integratie naar één bedrijf.

Krachten bundelen

In ruim een halve eeuw heeft Löwik Installatiegroep een stevige positie in de technische branche opgebouwd als totaalinstallateur. Met ruim 125 medewerkers focust Löwik Installatiegroep zich op het ontwerp, uitvoering, nazorg en exploitatie van totaalconcepten. Het bedrijf levert diensten met betrekking tot werktuigbouwkunde, meet- en regeltechniek, elektrotechniek, beveiligingstechniek, koeltechniek, daktechniek, service en onderhoud en duurzame energie.

Löwik Installatiegroep bestaat uit Löwik Installatietechniek, Löwik Daktechniek en Technodak Dakbedekking en heeft vestigingen in Almelo en Oldenzaal. Löwik Installatietechniek is gevestigd in Almelo en richt zich dagelijks op installatietechnische diensten. Deze vestiging heet per ommegaande Hoppenbrouwers Techniek Almelo. Löwik Daktechniek en Technodak Dakbedekking opereren vanaf heden gezamenlijk onder de naam Technodak BV vanuit de vestiging in Oldenzaal. Zij bieden alle daktechnische diensten aan.

Peter Valk, vestigingsdirecteur Hoppenbrouwers Techniek Almelo en voormalig directielid Löwik Installatiegroep: ‘’Strategisch gezien vind ik het een goede beslissing om aan te sluiten bij Hoppenbrouwers Techniek. Onze activiteiten, manier van werken en bedrijfscultuur sluiten goed op elkaar aan. Door onze krachten te bundelen kunnen we de activiteiten van Hoppenbrouwers Techniek uitbreiden naar Noordoost-Nederland. Tevens kunnen we onze landelijke relaties sneller bedienen door integraal samen te werken met andere Hoppenbrouwers vestigingen. Daarnaast zorgt de aansluiting er voor dat de voortgang, groei en de toekomst van onze medewerkers en ons bedrijf gewaarborgd worden.’’

Lokale geworteldheid

Lokale geworteldheid is al jaren één van de belangrijkste speerpunten van Hoppenbrouwers Techniek. Het staat aan de basis om de beste partner te zijn voor medewerkers, klanten en scholen. Henny de Haas, directeur Hoppenbrouwers Techniek: ‘’Met de aansluiting van Löwik Installatiegroep maken we een sprong naar de regio Noordoost-Nederland. Met twee locaties in regio Twente kunnen we klanten in deze regio optimaal bedienen en beperken we de reisafstand van onze medewerkers. We vinden het belangrijk om zowel voor klanten als medewerkers lokaal geworteld te zijn. Zo kunnen we groeien en toch dichtbij blijven. Deze integratie sluit goed aan op onze wens om te groeien naar landelijke dekking. Er staat een sterk en enthousiast team en deze aansluiting is een mooie aanvulling voor ons bedrijf. De integratie wordt zorgvuldig en met aandacht voor alle betrokkenen doorlopen zodat medewerkers op de juiste plek komen.”

De vestiging in Almelo zal zich blijven richten op het ontwerp, de uitvoer en het leveren van nazorg en exploitatie van totaalconcepten op het gebied van installatietechniek. Technodak BV, de vestiging in Oldenzaal, blijft hun bestaande activiteiten op het gebied van daktechniek uitvoeren. De vaste, vertrouwde contactpersonen vanuit de vestigingen blijven de persoonlijke service en kwaliteit bieden die men gewend is.

Over Hoppenbrouwers

Van eenmanszaak in elektrotechnisch werken naar een allround technisch dienstverlener. In ruim honderd jaar groeide Hoppenbrouwers uit tot sterspeler in de techniek.

Voor particulieren

Jij wilt je huis verduurzamen. Maar waar moet je beginnen? Hoppenbrouwers maakt duurzaam en comfortabel wonen mogelijk, voor iedereen.

Bekijk onze producten

Zakelijke klanten

Wij zijn jouw technisch partner. Met meer dan 100 jaar ervaring hebben wij voor ieder vraagstuk een passende technische oplossing.

Bekijk onze markten

Ontvang onze nieuwsbrief