Lancering kledinglijn voor vrouwen in de techniek

Er is een schrijdend tekort aan vakmensen. Ondanks de schaarste zijn we afgelopen jaren ongelofelijk hard gegroeid; jaarlijks namen we een paar honderd mensen aan. Toch staan we, in het licht van onze groeiambitie om in 2030 ons aantal vestigingen te verdubbelen naar meer dan 40 en in totaal 5000 medewerkers, voor een enorme opgave. Om te kunnen groeien in het aantal medewerkers bieden we via verkorte leertrajecten ook veel zij-instromers een passende functie, geven we de jeugd al jaren een belangrijke plek en zien we meer vrouwen in technische functies.

Kledinglijn voor ‘Vrouwen in de techniek’

De laatste jaren zien we een groeiende interesse van vrouwen in een technische functie. In 2030 willen we 500 vrouwen in onze technische functies hebben. Dit is een ambitieus doel, maar we merken dat er veel onbenut vrouwelijk technisch talent is. Afgelopen jaar hebben we veel vrouwen weten te enthousiasmeren voor technische functies door hen te laten zien wat het werk inhoudt en dat succes in de techniek voor iedereen mogelijk is. Het is ook belangrijk om goed naar hen te luisteren, omdat zij specifieke obstakels ervaren in de traditioneel door mannen gedomineerde wereld. Om die reden hebben we recentelijk een kledinglijn voor vrouwen geïntroduceerd. Hierbij is veel aandacht besteed aan de pasvorm en het comfort van de kleding, zodat vrouwen zich zelfverzekerd en vrij kunnen bewegen tijdens hun werkzaamheden. Deze kledinglijn is bedoeld om vrouwen te ondersteunen en te inspireren in een sector waarin ze vaak ondervertegenwoordigd zijn.

Naast het aanbieden van hoogwaardige kleding streeft Hoppenbrouwers Techniek er ook naar om vrouwen in technische functies te ondersteunen via loopbaanprogramma’s, trainingen en andere initiatieven. We willen een omgeving creëren waarin vrouwen zich welkom voelen en hun volledige potentieel kunnen benutten.

Ontvang onze nieuwsbrief

  •  *
  •  *