Lancering van ons boek ‘Hack’

De kans op een brand is 1 op de 8.000, de kans op een inbraak is 1 op de 250 en de kans op een cyberaanval bij bedrijven is 1 op de 5.

In juli 2021 waren wij slachtoffer van dit laatste. Uit een recent onderzoek van ABN AMRO onder 233 bedrijven bleek zelfs dat bijna de helft afgelopen jaar te maken had met cybercriminaliteit. Met name grote bedrijven met een jaarlijkse omzet van meer dan 10 miljoen euro omzet werden geconfronteerd, maar ook bij steeds meer kleinere bedrijven is een toename van cybercriminaliteit geconstateerd. Door verregaande digitalisering wordt het aanvalsoppervlak voor criminelen namelijk steeds groter en gaan ze steeds professioneler te werk. De geopolitieke spanningen komen daar bovenop: zo leidt de oorlog tussen Rusland en Oekraïne ook voor Nederlandse ondernemingen tot een verhoogd cyberrisico.

Meer en meer particulieren en ondernemers worden slachtoffer van online criminelen. Het is niet de vraag óf een cyberaanval je overkomt, maar wánneer. Zelfs als je je als bedrijf hier heel bewust van bent en er optimaal op bent voorbereid, kan het je overkomen.

Boek ‘Hack’

Wij hebben zelf een hack meegemaakt en hebben besloten er zo open mogelijk over te zijn. Als waarschuwing voor anderen en als maatschappelijk signaal over de daadwerkelijke impact van een cyberaanval. Wij hebben onze ervaringen beschreven in het boek ‘Hack’. Daarin vertellen we van minuut tot minuut wat ons is overkomen en waar we wel en geen invloed op hadden. Het is een verhaal voor ondernemers en ieder ander, want dit gun je niemand.

Kennissessie en boekpresentatie

Op 14 september 2022 organiseren we een kennissessie en boekpresentatie ‘Hack’. Met interessante tafelgasten bieden we een inhoudelijk en interactief programma over de wereld van cybercriminaliteit. Wees er snel bij, we hebben slechts een beperkt aantal plaatsen.

Download nu ons boek

Programma: 

14.30 uur  Ontvangst

15.00 uur  Presentatie ‘Hack’ Techniek door Marcel de Boer, financieel directeur Hoppenbrouwers Techniek

15.30 uur  Rondetafelgesprek met o.a.

  •      Petra Oldengarm, directeur Cyberveilig Nederland
  • Pim Takkenberg, directeur Cyber Security bij Northwave
  • Piet Bel, Senior Alliance Manager, ASML Security
  • Henny de Haas, algemeen directeur Hoppenbrouwers Techniek

16.15 uur  Interactie met publiek

16.45 uur  Overhandigingsmoment eerste boek, ‘HACK’ de unieke strijd van Hoppenbrouwers tegen een cyberaanval

17.00 uur  Borrel

Ontvang onze nieuwsbrief