Hoppenbrouwers viert mijlpaal met Dagelijks Leven: Opening van 100ste woonzorglocatie

Woonzorgaanbieder Dagelijks Leven vierde afgelopen vrijdag de feestelijke opening van Het Schuytgraafhuis in Arnhem. Dit markeerde een bijzondere mijlpaal: de 100ste woonzorglocatie van Dagelijks Leven. Voor Hoppenbrouwers, die al jarenlang de vaste technische partner is en verantwoordelijk is voor zowel de realisatie als het onderhoud van de techniek in alle woonzorglocaties, is dit ook een belangrijk moment. Het onderstreept hun succesvolle samenwerking.

Op de foto, links: Peter Valk (vestigingsdirecteur Hoppenbrouwers Almelo), rechts: Lars Ramakers (Manager Bouw Dagelijks Leven)

Meer dan tien jaar geleden begon Hoppenbrouwers Almelo, voorheen Löwik Installatietechniek, met het verzorgen van technische voorzieningen voor de eerste Dagelijks Leven-locatie. Sindsdien hebben ze een belangrijke rol gespeeld in het creëren van een fijne plek voor mensen met dementie of andere vormen van geheugenverlies in kleinschalige zorglocaties. De samenwerking startte vanuit de vestiging in Almelo, maar inmiddels biedt Hoppenbrouwers ondersteuning vanuit meerdere vestigingen door het hele land.

“Onze samenwerking met Dagelijks Leven begon met een transformatieproject via een bouwmanagementbureau,” blikt Peter Valk, vestigingsdirecteur bij Hoppenbrouwers Almelo, trots terug. “Sindsdien zijn we hun vaste technisch adviseur en installateur. Dankzij onze collega’s en het vertrouwen van Dagelijks Leven hebben we dit succes kunnen bereiken. Dat we bijdragen aan kleinschalige zorg die voor iedereen bereikbaar is, maakt dit avontuur extra bijzonder,” vertelt hij enthousiast.

Lars Ramakers, Manager Bouw bij Dagelijks Leven, bevestigt dit gevoel: “De samenwerking met het vaste team van Hoppenbrouwers verloopt heel prettig. We weten precies wat we van elkaar kunnen verwachten en communiceren altijd duidelijk met elkaar.”

 

Duurzame leefomgevingen creëren

Hoppenbrouwers voorziet de locaties van Dagelijks Leven van diverse technische installaties die zowel de duurzaamheid als het comfort verbeteren. Deze installaties omvatten lucht/water-warmtepompen, luchtbehandelingskasten met warmteterugwinning, zonnepanelen, elektrotechnische installaties en brandmeldinstallaties. Deze voorzieningen zijn tot nu toe bij alle Dagelijks Leven-locaties geïnstalleerd.

“Toen we begonnen in 2014 voelde het echt als pionieren,” herinnert Valk zich. “Vanaf het eerste initiatief was het een avontuur om niet meer te vergeten. Samen met de initiatiefnemers hebben we veel geleerd en vertrouwen opgebouwd. In tien jaar tijd hebben we honderd locaties voorzien van duurzame technische installaties. Veel namen van het eerste uur zijn er nog steeds bij, en het is geweldig om te zien hoe collega’s zijn gegroeid van eerste monteur naar projectleider in deze periode. Dit succes is echt een teamprestatie,” zegt hij vol enthousiasme.

Projectleider Johan Hammink, vanaf de eerste locatie van Dagelijks Leven betrokken via Hoppenbrouwers, deelt deze trots. “Het mooiste aan mijn werk is het creëren van een comfortabele, veilige en duurzame omgeving voor de bewoners,” vertelt hij. “We zijn niet enkel bezig met het installeren van praktische voorzieningen, maar ontwerpen ruimtes die de kwaliteit van leven echt verbeteren. Het maakt me enorm trots dat we met techniek een mooie maatschappelijke bijdrage mogen leveren.”

 

Blik op de toekomst

Hoppenbrouwers kijkt met vertrouwen naar de toekomst en blijft graag samenwerken met de sociaal gewortelde organisatie Dagelijks Leven. “Met elke opgeleverde locatie versterken we zowel hun infrastructuur als onze samenwerking. Ik zie ons als partners groeien en steeds inspelen op hun behoeften en veranderingen in de woonzorgsector. Samen blijven we innovatieve oplossingen ontwikkelen om het dagelijks leven van de bewoners zo aangenaam mogelijk te maken,” aldus Hammink.

Over Hoppenbrouwers

Van eenmanszaak in elektrotechnisch werken naar een allround technisch dienstverlener. In ruim honderd jaar groeide Hoppenbrouwers uit tot sterspeler in de techniek.

Voor particulieren

Jij wilt je huis verduurzamen. Maar waar moet je beginnen? Hoppenbrouwers maakt duurzaam en comfortabel wonen mogelijk, voor iedereen.

Bekijk onze producten

Zakelijke klanten

Wij zijn jouw technisch partner. Met meer dan 100 jaar ervaring hebben wij voor ieder vraagstuk een passende technische oplossing.

Bekijk onze markten

Meer nieuws

Ontvang onze nieuwsbrief