Jouw visie, onze veiligheid​: kick-off ‘Bewust Veilig Week’

Bij Hoppenbrouwers start maandag 24 juni de ‘Bewust Veilig Week’, een initiatief dat het thema veiligheid ieder kwartaal extra in de schijnwerpers zet binnen alle lagen van ons familiebedrijf. Dit kwartaal staat in het teken van ‘Jouw visie, onze veiligheid’. Door samen te praten en ideeën uit te wisselen, streven we naar een nog veiligere werkomgeving voor iedereen. Open communicatie en betrokkenheid van al onze medewerkers vormen de basis van onze veiligheidsaanpak.

De missie: veilig thuiskomen​

We hebben een heldere missie: elke medewerker moet aan het einde van de werkdag veilig thuiskomen. Onze collega’s werken dagelijks hard aan diverse projecten, vaak met veiligheidsrisico’s. Om deze risico’s zo klein mogelijk te houden, is een sterk veiligheidsbewustzijn cruciaal. Dit begint bij het begrijpen wat veiligheid echt betekent. Met een gezamenlijk begrip van veiligheid kunnen we samenwerken aan een veilige werkomgeving en de rol van onze organisatie daarin bespreken. Deze week staan deze en andere belangrijke kwesties centraal in onze gesprekken.

In gesprek met elkaar

Tijdens de ‘Bewust Veilig Week’ voeren we de gesprekken over veiligheid op allerlei dynamische manieren. Denk aan discussies op basis van prikkelende stellingen, interactieve spellen, herkenbare situaties en feedbacksessies. Het doel is een diepgaand en gedeeld begrip van veiligheid te ontwikkelen. Medewerkers worden aangemoedigd om hun ideeën en ervaringen te delen, waarmee we invulling geven aan een cultuur van open communicatie en voortdurende verbetering. De verhalen, feedback en ideeën die deze week gedeeld worden, zijn essentieel voor het evalueren en verbeteren van onze veiligheidsprotocollen.

Blijvende veiligheidsverbeteringen

Hoppenbrouwers werkt constant aan het verbeteren van de veiligheidsprotocollen. De dagelijkse ervaringen en inzichten van onze medewerkers geven ons de sleutel om te zien waar verbeteringen nodig zijn en hoe we onze veiligheidsmaatregelen nog effectiever kunnen maken. Onze medewerkers staan niet alleen op de eerste plaats; zij zijn het kloppende hart van onze organisatie. Daarom spelen zij een essentiële rol in het vormgeven en versterken van ons veiligheidsbeleid.

Over Hoppenbrouwers

Van eenmanszaak in elektrotechnisch werken naar een allround technisch dienstverlener. In ruim honderd jaar groeide Hoppenbrouwers uit tot sterspeler in de techniek.

Voor particulieren

Jij wilt je huis verduurzamen. Maar waar moet je beginnen? Hoppenbrouwers maakt duurzaam en comfortabel wonen mogelijk, voor iedereen.

Bekijk onze producten

Zakelijke klanten

Wij zijn jouw technisch partner. Met meer dan 100 jaar ervaring hebben wij voor ieder vraagstuk een passende technische oplossing.

Bekijk onze markten

Ook interessant

Zo ziet de veiligheid binnen een magazijn eruit

BlogVeiligheid
Lees meer over Zo ziet de veiligheid binnen een magazijn eruit

We werken veilig of we doen het niet

BlogVeiligheid
Lees meer over We werken veilig of we doen het niet

Veiligheidsprocedures in acht nemen tijdens onderhoud

BlogVeiligheid
Lees meer over Veiligheidsprocedures in acht nemen tijdens onderhoud

Ontvang onze nieuwsbrief