Hoppenbrouwers Techniek trotse sponsor ontwerpwedstrijd studenten Hogeschool Windesheim

Bij Hoppenbrouwers Techniek geloven wij in de jeugd. Zij zijn tenslotte de vakmensen van de toekomst. Daarom heeft Hoppenbrouwers Techniek Almelo Hogeschool Windesheim in Zwolle ondersteunt om een robot ontwerpwedstrijd te kunnen realiseren.

Bij Hoppenbrouwers staat het opleiden en ontwikkelen van medewerkers hoog in het vaandel en is er altijd plek voor stagiaires binnen onze organisatie. Jaarlijks strijden eerstejaars studenten van de opleidingen elektrotechniek, werktuigbouwkunde en technische bedrijfskunde voor verschillende prijzen. Dit jaar stond het project in het teken van de ´LijnRobot´, een robot die een lijn moet kunnen volgen, zich kan voortbewegen en een box moet kunnen verplaatsen. De studenten van de diverse opleidingen werken in gemengde groepjes samen aan dit project en creëren samen deze robot.

Moment van de waarheid

Op 22 juni was het voor de studenten tijd om de ontworpen robots te presenteren. Twaalf groepjes studenten hadden ieder vier robots ontworpen en gebouwd. Tijdens de presentatie werden de door middel van een parcours getest. Yoran en Max, studenten technische bedrijfskunde hadden veel vertrouwen in hun robot. “Wij hebben een ontwerp bedacht en zijn erg tevreden over het eindresultaat. Onze robot bevat meerdere lijnsensoren en beweegt zich voort met behulp van elektronische motoren. Het ontwerp van de robot is uitgewerkt en doorgerekend in het computerprogramma SolidWorks. Onze robot heeft 2 lijnsensoren en 4 motoren die de robot zullen aansturen en aandrijven.”

Leren en werken bij Hoppenbrouwers

Het was een geslaagd projecten en de studenten hebben veel kunnen leren. Binnen alle Hoppenbrouwers vestigingen zijn we dagelijks bezig met leren, opleiden en ontwikkelen. Wij bieden dan ook veel stage- en opleidingsmogelijkheden.  Denk aan een duaal traject, meeloopstages en afstudeerstages. Je krijgt bij ons als studerend hbo’er of afgestudeerd hbo’er alle ruimte om door te groeien naar jouw droombaan en jezelf voortdurend te blijven ontwikkelen.

Ook leren en werken bij Hopenbrouwers

Over Hoppenbrouwers

Van eenmanszaak in elektrotechnisch werken naar een allround technisch dienstverlener. In ruim honderd jaar groeide Hoppenbrouwers uit tot sterspeler in de techniek.

Voor particulieren

Jij wilt je huis verduurzamen. Maar waar moet je beginnen? Hoppenbrouwers maakt duurzaam en comfortabel wonen mogelijk, voor iedereen.

Bekijk onze producten

Zakelijke klanten

Wij zijn jouw technisch partner. Met meer dan 100 jaar ervaring hebben wij voor ieder vraagstuk een passende technische oplossing.

Bekijk onze markten

Ontvang onze nieuwsbrief