Hoppenbrouwers Sittard opent elfde praktijkschool

Bij de start van schooljaar 2021-2022 zal Hoppenbrouwers Techniek Sittard de elfde praktijkschool openen. Tijdens dit schooljaar is er plek voor vijf nieuwe bbl-leerlingen Elektrotechniek. Er zijn reeds twee bbl-leerlingen aangenomen, waardoor er nog plek voor drie enthousiaste bbl-leerlingen is.

Hoppenbrouwers gelooft in eigen kweek en doorstroom van onderaf, zodat mensen vanaf een zo jong mogelijke leeftijd met het bedrijf kunnen meegroeien. Er wordt daarom veel geïnvesteerd in het contact met scholen, snuffelstages en de eigen vakkundige praktijkscholen van Hoppenbrouwers. Het doel is dat elke vestiging in de toekomst een eigen praktijkschool heeft. Zo opent in oktober de tiende praktijkschool in Almelo.

Kennisoverdracht van de ervaren technici op leergierige jongeren

Tijdens schooljaar 2021-2022 biedt de praktijkschool in Sittard ruimte voor vijf jonge bbl’ers. Op basis van onze ambitieuze doelstellingen, zal deze praktijkschool vanaf 2023 aan maar liefst vijftien bbl’ers een plek bieden. Twee vakkundige technici en tevens medewerkers van de vestiging in Sittard, zullen de rol van praktijkopleider gaan vervullen. Ger Rozema (links op foto) en Ron Schaeks (rechts op foto) zijn gepassioneerd over deze functie: ‘’We vullen elkaar goed aan als praktijkopleider: daar waar Ron gespecialiseerd is in regeltechnische kennis, is Ger juist ervaren in de installatietechniek. Kennisoverdracht op de jeugd geeft ons beide veel energie. Wij willen graag een veilige omgeving voor de jeugd creëren waarin ze zichzelf kunnen ontwikkelen, vertrouwen op bouwen, leren analyseren en oplossen.’’

De praktijkschool helpt je op weg

Groeien doe je samen, ook in deze tijd

De stagiaires en leerlingen van nu zijn de specialisten en leidinggevenden van morgen. Hoppenbrouwers steekt veel energie in coaching op de werkvloer en hecht veel waarde aan persoonlijke ontwikkeling en opleiding. Wij vinden het belangrijk om juist nu te blijven investeren in onze leerlingen en opleidingen. Zo wordt voorkomen dat kennis en ontwikkeling stagneert. Ellen Vermeer, directeur Personeelszaken: “Groeien doe je samen. Wij willen in goede en slechte tijden jeugd en ervaren mensen aannemen die zich kunnen ontwikkelen. Dit zorgt voor een gezonde doorstroming van de medewerkers. Als bedrijf zijnde hebben we een grote droom, een overkoepelend doel. Daarbinnen krijg je als medewerker alle ruimte om zelf te dromen en te groeien. Zo werk je zelf aan je eigen werkplezier!”

Over Hoppenbrouwers

Van eenmanszaak in elektrotechnisch werken naar een allround technisch dienstverlener. In ruim honderd jaar groeide Hoppenbrouwers uit tot sterspeler in de techniek.

Voor particulieren

Jij wilt je huis verduurzamen. Maar waar moet je beginnen? Hoppenbrouwers maakt duurzaam en comfortabel wonen mogelijk, voor iedereen.

Bekijk onze producten

Zakelijke klanten

Wij zijn jouw technisch partner. Met meer dan 100 jaar ervaring hebben wij voor ieder vraagstuk een passende technische oplossing.

Bekijk onze markten

Ontvang onze nieuwsbrief