Hoppenbrouwers reikt eerste elektrische bedrijfsbus uit

Hoppenbrouwers reikt eerste elektrische bedrijfsbus uit

Hoppenbrouwers heeft als doel een milieubewust wagenpark waarbij de gemiddelde Co2 uitstoot per gereden kilometer per auto daalt.  Elektrisch vervoer is een uitstekende optie voor een gedeelte van het wagenpark, vooral bij korte afstanden in de stad maar ook juist de langere afstanden. Hoppenbrouwers Techniek Nijmegen heeft de primeur: na de elektrische bakfiets rijden ze hier nu met de eerste elektrische bedrijfsbus.

Rick Schraven; “Nijmegen is een groene stad, we willen hier als bedrijf ook een voorbeeld in zijn. Ik ben blij dat de eerste elektrische bedrijfsbus naar Nijmegen komt. We vinden het belangrijk onze verantwoordelijkheid te nemen als het gaat om duurzaamheid. Eerder introduceerde Hoppenbrouwers Nijmegen ook al de (H)op de fiets wat met een grapje begon is nu een waardevol vervoersmiddel geworden in onze regio. Monteurs die in het altijd drukke centrum van Nijmegen aan het werk zijn, zijn snel op locatie zonder parkeerproblemen.”

Rob van Breda, leidinggevend eerste monteur; “De mogelijkheid om een elektrische bedrijfsbus te mogen rijden spreekt me erg aan. Je kunt er ongeveer 300 kilometer mee rijden, ik laad hem ‘s avonds op en je kunt de volgende dag weer door. Ik werk nu op een project in Venlo waarbij ik behoorlijk wat kilometers maak, dus extra fijn dat tanken niet meer nodig is en ik zo ook een bijdrage kan leveren aan duurzaamheid.”

Wie vanaf vandaag in de regio van Nijmegen, een monteur nodig heeft kan een zomaar een monteur treffen met een elektrische bus of op de bakfiets!

Ontvang onze nieuwsbrief