Hoppenbrouwers is aangesloten bij het Brancheplan Verpakkingen

Hoppenbrouwers heeft het Brancheplan Verpakkingen ondertekend, een initiatief van Techniek Nederland en Fedet. Dit project richt zich op het verminderen en verduurzamen van verpakkingen in de installatiebranche om milieueffecten te verminderen en circulariteit te stimuleren. Dat sluit naadloos aan op de ambitie van Hoppenbrouwersom de duurzaamste technisch dienstverlener van morgen te worden.

“Stel je voor, een organisatie zonder afval – wat een impact zou dat hebben op onze planeet!” zegt Wouter Hendrickx, programmamanager duurzaamheid bij Hoppenbrouwers. “Het brancheplan is een belangrijke eerste stap. Afval toont namelijk precies waar we onze processen kunnen verbeteren.”

Uitdaging

Uiteindelijk heeft het initiatief één hoofddoel: het terugdringen van afval. Hoppenbrouwers is hier intern ook actief mee bezig. Twee jaar terug stapte onze organisatie grotendeels over naar één afvalverwerker, waardoor we nu een gedetailleerd inzicht hebben in onze afvalstromen. Wouter: “Hierdoor weten we veel beter waar zowel de milieuvriendelijke als financiële verbeterkansen liggen.” Momenteel brengt Hoppenbrouwers het afvalproces nauwkeurig in kaart om te bepalen welke bedrijfsprocessen moeten worden aangepast om volledig afvalvrij te worden.

“Dit is niet makkelijk, maar dat betekent niet dat we het moeten laten liggen,” zegt Wouter. “Het brancheprogramma zet de eerste stappen om de interne beweging in de hele keten te stimuleren. Zo werken we samen naar een toekomst zonder restafval en daar dragen we graag ons steentje aan bij.”

Over het Brancheplan Verpakkingen

Het Brancheplan Verpakkingen, opgesteld begin 2022 voor de installatiebranche, richt zich op het verminderen, verduurzamen en hoogwaardig hergebruiken van verpakkingen. Het doel is een circulaire economie te bereiken door het gebruik van primaire grondstoffen en verpakkingsafval te minimaliseren. Dit initiatief draagt direct bij aan de circulaire doelstellingen van de Rijksoverheid om in 2030 50% minder primaire grondstoffen te gebruiken.

Over Hoppenbrouwers

Van eenmanszaak in elektrotechnisch werken naar een allround technisch dienstverlener. In ruim honderd jaar groeide Hoppenbrouwers uit tot sterspeler in de techniek.

Voor particulieren

Jij wilt je huis verduurzamen. Maar waar moet je beginnen? Hoppenbrouwers maakt duurzaam en comfortabel wonen mogelijk, voor iedereen.

Bekijk onze producten

Zakelijke klanten

Wij zijn jouw technisch partner. Met meer dan 100 jaar ervaring hebben wij voor ieder vraagstuk een passende technische oplossing.

Bekijk onze markten

Ontvang onze nieuwsbrief