Hoppenbrouwers helpt de Efteling bij het verduurzamen

Met een duidelijke duurzaamheidsambitie kreeg Hoppenbrouwers de vraag vanuit de Efteling om te helpen bij het verduurzamen van het attractiepark door het plaatsen van een zonnepark. Vier jaar geleden ontstond de vraag om met een grote installatie een gedeelte te voorzien in de energievraag. Na een nauwkeurig traject werd uiteindelijk vandaag 8 april 2022 het eerste zonnepaneel geplaatst voor het nieuwe zonnepark onder toeziend oog van Algemeen directeur van de Efteling Fons Jurgens en Roel Hoosemans, Directeur Industrie – Water & Infra bij Hoppenbrouwers Techniek en Roodkapje.

Duurzame keuzes

Op de parkeerplaats schuin bij de hoofdentree, komt een carportsysteem te staan met daarop meer dan 12.000 zonnepanelen. Met een vermogen van 4500 KWp wordt de opgewekte energie meteen verbruikt in het attractiepark. De installatie is vergelijkbaar met het jaarverbruik van bijna 1750 huishoudens. Voor dit project zijn bewust duurzame keuzes gemaakt zodat we zicht hebben op het productieproces, de Co2 uitstoot van de zeevracht beperken en de leverbetrouwbaarheid vergroten. Er is daarom door de Efteling bewust gekozen voor Europese zonnepanelen.

Samenwerking met de Efteling

Roel Hoosemans; “De samenwerking met de Efteling dateert uit de jaren 90 en is gebaseerd op basis van openheid en vertrouwen van beide kanten. We gaan voor een duurzame relatie. In het attractiepark hebben we ook de daken van darkride Symbolica, waterachtbaan De Vliegende Hollander en horecacomplex Station de Oost en het

Lees hier het persbericht

Duurzaamheidsambitie 2030

Wouter Hendrickx, programmamanager Duurzaamheid bij Hoppenbrouwers; “Duurzaamheidsthema’s als klimaatadaptatie, CO2-reductie, circulair ondernemen, energietransitie en de bouw van duurzame woningen staan allemaal hoog op de maatschappelijke agenda. Het is mooi om te zien dat de duurzaamheids-doelstellingen van de Efteling naadloos aansluiten bij die van Hoppenbrouwers. De Efteling wil in 2030 volledig klimaatneutraal zijn. Een mooie ambitie die naadloos aansluit bij onze eigen duurzaamheidsambities om in 2030 100% Co2 neutraal en circulair ingericht te zijn. Dit doen we enerzijds door het verduurzamen van onze eigen bedrijfsvoering; anderzijds om de duurzaamheidsambities van onze klanten te helpen verwezenlijken.

Ontvang onze nieuwsbrief