Hoppenbrouwers gereedschap voor Afrika

Jaarlijks doneren wij ons oude gereedschap aan ROC Tilburg die het gebruiken voor hun project in Afrika. Dit jaar gaan de scholieren voor de achtste keer naar Gambia en voor de eerste keer naar Vietnam om (technische) scholen op te knappen. Teun Mallens, ROC Tilburg: “Acht jaar geleden hebben we bij Hoppenbrouwers aangeklopt om te kijken of er sponsormogelijkheden waren. We zochten vooral naar middelen om de scholen op te knappen. Hoppenbrouwers gaf aan veel oud gereedschap te hebben, dit bleek perfect voor ons project omdat hier een groot te kort aan is op de scholen.”

Van Afrika tot Vietnam

Eén keer per jaar vertrekt een groep studenten van het ROC naar Afrika en daarmee ook een zending gereedschap. Teun: “Dit jaar gaat er ook een gedeelte van het gereedschap naar Vietnam omdat we daar dit jaar een vergelijkbaar project gestart zijn. Het verschil in de projecten is dat onze studenten naar Gambia rijden en daar in 7 weken een school opknappen én ook lessen op de school verzorgen. Naar Vietnam vliegen we en knappen we de school in 3 weken op.”

Aan de slag met techniek

De scholen hebben vaak het meest aan handgereedschap en simpel elektrisch gereedschap (schroefmachine, slijptol, afkortzaag). Dit gereedschap gaat simpelweg het langst mee, is makkelijk te hanteren en het gebruik ervan is relatief makkelijk aan te leren voor de Afrikaanse scholieren. De bewerkingsmethode die gehanteerd worden, zijn vaak van een basisniveau ten opzichten van de werkzaamheden in Europa. Teun: “Het gereedschap kom in Gambia en Zuid-Senegal terecht. Dit gebied kennen we ondertussen goed en er zijn verschillende scholen waar we de afgelopen jaar geweest zijn. De scholen waar we naartoe gaan, liggen over het algemeen in wat meer afgelegen gebieden. Daardoor hebben zij zelf moeite met het onderhouden van de gebouwen en het financieren van materiaal en middelen. Het project in Vietnam vindt dit jaar plaats in Dien Bien Phu een bergdorp tegen de grens van Laos.”

Meer weten over het project? Lees hier meer.

Over Hoppenbrouwers

Van eenmanszaak in elektrotechnisch werken naar een allround technisch dienstverlener. In ruim honderd jaar groeide Hoppenbrouwers uit tot sterspeler in de techniek.

Voor particulieren

Jij wilt je huis verduurzamen. Maar waar moet je beginnen? Hoppenbrouwers maakt duurzaam en comfortabel wonen mogelijk, voor iedereen.

Bekijk onze producten

Zakelijke klanten

Wij zijn jouw technisch partner. Met meer dan 100 jaar ervaring hebben wij voor ieder vraagstuk een passende technische oplossing.

Bekijk onze markten

Ontvang onze nieuwsbrief