Hoppenbrouwers en UWV ondertekenen landelijke samenwerkingsovereenkomst

Op maandag 3 februari hebben Ellen Vermeer, Directeur Personeelszaken Hoppenbrouwers Techniek en Felix Kemperman, Directeur Uitvoering UWV Werkbedrijf, een overeenkomst getekend voor een duurzame samenwerking tot tenminste 2022. Werkzoekenden krijgen de kans om kennis te maken met de techniek en worden opgeleid door Hoppenbrouwers tot een mooie functie in de technische installatiebranche.

Ellen Vermeer: “Bij Hoppenbrouwers Techniek zijn we iedere dag bezig met leren, opleiden en ontwikkelen. Hierin zoeken we graag de samenwerking op, zoals met scholen en stakeholders. Wij hebben al een langere samenwerking met het UWV door onder andere de UWV banenmarkten en de Techniek kennis/doe-dagen. Deze samenwerkingsovereenkomst zie ik als een mooie vervolgstap! Dit loopt in lijn met onze landelijke groeiambitie en onze maatschappelijke doelstellingen. Kandidaten kunnen op deze manier kennis maken met de techniek en werkzoekenden van het UWV kunnen we laten instromen en opleiden tot monteur elektrotechniek of werktuigbouwkunde.”

Felix Kemperman: ”In ons werk bij het UWV WERKbedrijf komen wij veel mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt tegen, omdat ze bijvoorbeeld in een uitkeringsinstantie zitten, moeite hebben met leren of omdat hun ervaring geen aansluiting heeft met de eisen van de arbeidsmarkt. Met behulp van Hoppenbrouwers kunnen we deze mensen helpen om nieuwe stappen in hun loopbaan te zetten. Voor de mensen levert het een impuls aan hun zingeving op en voor Hoppenbrouwers wordt door deze samenwerking hun arbeidspotentieel vergroot. Een hele mooie win-win situatie!”

Werken & leren in de praktijk

Als werkgever zijn wij elke dag bezig met opleiden. Het is een verantwoordelijkheid van iedere medewerker binnen ons bedrijf. Door een gastles te geven, door studenten te begeleiden bij het afstuderen, door leerlingen extra handvatten te geven in onze praktijkscholen en door zij-instromers op te leiden in de installatietechniek., Opleiden en anderen helpen zich te ontwikkelen, draagt bij aan het werkplezier. Daar worden we blij van! Elke dag opnieuw. De leerlingen van nu zijn de specialisten en leidinggevenden van morgen. Wat ons betreft is er niets mooiers om mensen te zien groeien binnen hun eigen mogelijkheden.

Johan van der Kleij, Landelijke Adviseur UWV branche techniek: “Hoppenbrouwers investeert veel in zij-instromers en kijkt naar de kansen hierin voor potentiële werknemers. Ze zijn toegankelijk en willen investeren in mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt. Daarmee zijn ze een goede samenwerkingspartner bij het begeleiden van mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt naar een baan, een belangrijke taak van UWV.”

Over Hoppenbrouwers

Van eenmanszaak in elektrotechnisch werken naar een allround technisch dienstverlener. In ruim honderd jaar groeide Hoppenbrouwers uit tot sterspeler in de techniek.

Voor particulieren

Jij wilt je huis verduurzamen. Maar waar moet je beginnen? Hoppenbrouwers maakt duurzaam en comfortabel wonen mogelijk, voor iedereen.

Bekijk onze producten

Zakelijke klanten

Wij zijn jouw technisch partner. Met meer dan 100 jaar ervaring hebben wij voor ieder vraagstuk een passende technische oplossing.

Bekijk onze markten

Ontvang onze nieuwsbrief