Hoppenbrouwers en Bakker Sliedrecht helpen Amsterdams waterbedrijf klimaatneutraal worden

Hoppenbrouwers Techniek en Bakker Sliedrecht leggen samen drie zonneparken aan voor een Amsterdams waterbedrijf. De derde in deze samenwerking, Zonneweide Nieuwegein, telt ruim 17.000 zonnepanelen, heeft een vermogen van 5,5 megawattpiek en zal voor de zomerperiode opgeleverd worden.

Specialist in duurzame energie Hoppenbrouwers installeert de zonnepanelen, de omvormers en de DC/AC-bekabeling. Hoogspanningsspecialist Bakker Sliedrecht levert en plaatst de transformatorstations en zet de 400 volt van het zonnepark om in 10.000 volt en zorgt voor de aansluiting op het 10 kV-net van het waterbedrijf. ,,Samen vullen we elkaar aan als team en hebben we de expertise om complete zonneparken te installeren en aan te sluiten”, zeggen projectcoördinator Koen van Ostaden van Hoppenbrouwers en hoogspanningsspecialist Nico IJzerman van Bakker Sliedrecht.

Klimaatneutraal in 2020

De opdrachtgever levert onder meer drinkwater en zuivert rioolwater voor de regio Amsterdam. Het bedrijf haalt water uit het Lekkanaal bij Nieuwegein en uit de Bethunepolder bij Maarssen en zuivert dat daarna op een natuurlijke manier in de Amsterdamse Waterleidingduinen en de Loenderveense Plas. De zonneparken zijn bedoeld om stroom te leveren voor het zuiveren van zowel drink- als rioolwater.

Expertise in de installatie van Zonneparken

Hoppenbrouwers en Bakker Sliedrecht leggen behalve Zonneweide Nieuwegein nog twee zonneparken voor het waterbedrijf aan in Loenderveen en Weesperkarspel. Hoppenbrouwers installeerde eerder al diverse zonneparken, onder andere op drie rioolwaterzuiveringsinstallaties van het Amsterdamse waterbedrijf. Bakker Sliedrecht stapte vorig jaar voor het eerst in die markt met de aansluiting van een zonnepark in Moerdijk. Dat smaakte naar meer. ,,Op zich is de aansluiting van een zonnepark niet zoveel anders dan andere hoogspanningsaansluitingen”, stelt IJzerman. Volgens Van Ostaden verloopt de samenwerking prima doordat de specialismen van beide bedrijven goed op elkaar aansluiten. ,,Simpel gezegd doen wij alle laagspanning en Bakker Sliedrecht alle hoogspanning”, zegt hij.

Jarenlange samenwerking Hoppenbrouwers en Bakker Sliedrecht

Hoppenbrouwers Techniek is in de afgelopen honderd jaar uitgegroeid tot een modern installatiebedrijf. Als totaalinstallateur ontwerpt, installeert en onderhoudt het bedrijf elektrotechnische en werktuigbouwkundige installaties. Ook Bakker Sliedrecht vierde vorig jaar zijn honderdjarig bestaan. Het bedrijf is uitgegroeid tot een van de grootste onafhankelijke elektrische systeemintegratoren ter wereld. De twee bedrijven werken al decennia samen aan verschillende projecten. Onlangs nog bij een busremise in Utrecht en een ziekenhuis in Tilburg. Daarbij fungeert Hoppenbrouwers als hoofdaannemer en wordt Bakker Sliedrecht ingeschakeld vanwege zijn expertise op het gebied van hoogspanning.

Over Hoppenbrouwers

Van eenmanszaak in elektrotechnisch werken naar een allround technisch dienstverlener. In ruim honderd jaar groeide Hoppenbrouwers uit tot sterspeler in de techniek.

Voor particulieren

Jij wilt je huis verduurzamen. Maar waar moet je beginnen? Hoppenbrouwers maakt duurzaam en comfortabel wonen mogelijk, voor iedereen.

Bekijk onze producten

Zakelijke klanten

Wij zijn jouw technisch partner. Met meer dan 100 jaar ervaring hebben wij voor ieder vraagstuk een passende technische oplossing.

Bekijk onze markten

Ontvang onze nieuwsbrief