Hoppenbrouwers is ook in 2024 Top Employer

Hoppenbrouwer is voor het derde jaar op rij bekroond met de Top Employer Award. Al jaren zetten wij onze medewerkers op één. Voortdurend werken we aan een aantrekkelijke omgeving om in te werken, te leren en te groeien én hebben we de ambitie om de beste werkgever in de branche te zijn.

Met de aanhoudende krapte op de (technische) arbeidsmarkt en de groei van de sector, wordt goed werkgeverschap en het bieden van een aantrekkelijke werkomgeving steeds belangrijker. Wij zijn ons al jaren bewust van deze noodzaak en plaatsen medewerkers consequent op de eerste plaats in onze bedrijfsvoering. Voor onze aanpak hebben wij voor het derde jaar op rij erkenning gekregen met de Top Employer Award.

Elk jaar wisten wij een betere score te behalen. De score van dit jaar van ruim 84% betekent een verbetering van zo’n 10% in twee jaar tijd. De beste waardering kregen we voor het onderdeel opleiding en ontwikkeling.

Ook werken bij een Top Employer?

Groei en Toewijding

Met een ambitie om in 2030 te groeien naar 5000 medewerkers, blijven wij ons inzetten als excellente HR-organisatie. Ellen Vermeer, HR-directeur, benadrukt: “Top Employer word je niet zomaar; daarvoor moet je als werkgever op alle vlakken binnen HR excellente scores behalen. Dat we ons HR-beleid op hoog niveau hebben ingericht en weten uit te voeren, is bijzonder. Maar dat we dat nu al jaren op rij doen in een periode van aanzienlijke groei, vind ik fantastisch.”

Focus op Diversiteit & Inclusie

De scores van het Top Employer Institute tonen aan dat Hoppenbrouwers op het gebied van Diversiteit & Inclusie grote vooruitgang heeft geboekt. Vooral het zogenoemde Unite programma werd door onze medewerkers erg gewaardeerd. Het programma richt zich op het krijgen van onderlinge verbinding door invulling te geven aan doelen, waarden, diversiteit, inclusiviteit en het bevorderen van gewenste omgangsnormen.

Ellen benadrukt het belang van realistische afspiegelingen in arbeidsmarktcommunicatie en de afwezigheid van gender gerelateerde verschillen in medewerkerstevredenheid.

Interne Mobiliteit en Werving

In 2023 realiseerde Hoppenbrouwers een groei in medewerkers van 12%. Er stroomden bijna 600 nieuwe collega’s in, waarbij interne mobiliteit een cruciale rol speelde. Ellen legt uit: “Wij bekijken per sollicitant wat de mogelijkheden zijn. Wie solliciteert op een functie en daar misschien niet de beste match voor is, kan bij ons alsnog rekenen op de intentie om verder te zoeken binnen de organisatie. We kijken naar talent, ambitie en vaardigheden om te bepalen welke functie het beste bij de sollicitant past. Ons streven is om medewerkers een passend traject aan te bieden, inclusief coaching, opleiding en learning-on-the-job.”

Opleiding en Ontwikkeling

Verder gooit Hoppenbrouwers hoge ogen als het gaat om opleiding en ontwikkeling. De duidelijke Learning & Development-strategie was één van de pijlers die het hardst is gestegen volgens het Top Employer Institute. Deze strategie, ondersteund met eigen praktijkscholen, de Hoppenbrouwers Experience Centers, de Hoppenbrouwers Academy en de komst van het Learning Management systeem, leidde tot een toename van meer 30% in het aantal opleidingsuren per medewerker.

Het is uniek in de markt hoeveel mensen Hoppenbrouwers via verkorte leertrajecten heeft weten te interesseren voor een baan in de techniek en bij hen instromen. De inzet voor het aantrekken van divers talent, met specifieke aandacht voor vrouwen in technische functies, getuigt van de unieke aanpak van het bedrijf, aldus Top Employer in haar rapport.

Datagedreven HR-beleid

Ellen benadrukt de rol van data-driven HR-beleid voor het succes van de organisatie. De investering in een professioneel HR-beleid, waar menselijkheid en data gestuurde inzichten samenkomen, heeft de organisatie wendbaar gemaakt en in staat gesteld zich op diverse HR-doelgroepen te richten. Met een HR-team van 40 fte, verspreid over 20 vestigingen en 165 teams in het hele land, is Hoppenbrouwers in staat om nauw contact te onderhouden met alle medewerkers.

Ambassadeurschap als verlengstuk van HR-campagnes

Ondanks een constante instroom benadrukt de HR-directeur de noodzaak om de uitstroom, voornamelijk beïnvloed standaard verloop, te beheren. Het behouden van medewerkers heeft prioriteit, en het streven is om vertrekkende medewerkers te transformeren tot ambassadeurs van Hoppenbrouwers. De HR-directeur benadrukt dat naast het aantrekken van nieuwe talenten, het koesteren van ambassadeurs van oud-medewerkers van onschatbare waarde is voor het bedrijf.

Ook werken bij een Top Employer?

Bekijk onze vacatures

Over Hoppenbrouwers

Van eenmanszaak in elektrotechnisch werken naar een allround technisch dienstverlener. In ruim honderd jaar groeide Hoppenbrouwers uit tot sterspeler in de techniek.

Voor particulieren

Jij wilt je huis verduurzamen. Maar waar moet je beginnen? Hoppenbrouwers maakt duurzaam en comfortabel wonen mogelijk, voor iedereen.

Bekijk onze producten

Zakelijke klanten

Wij zijn jouw technisch partner. Met meer dan 100 jaar ervaring hebben wij voor ieder vraagstuk een passende technische oplossing.

Bekijk onze markten

Vijf redenen om bij Hoppenbrouwers te werken

BlogTop EmployerWerken bij
Lees meer over Vijf redenen om bij Hoppenbrouwers te werken

De Top Employer Award zet Hoppenbrouwers op de kaart

BlogTop EmployerWerken bij
Lees meer over De Top Employer Award zet Hoppenbrouwers op de kaart

Vijf redenen om Leren & Werken te combineren bij Hoppenbrouwers

StappenplanWerken bij
Lees meer over Vijf redenen om Leren & Werken te combineren bij Hoppenbrouwers

Ontvang onze nieuwsbrief