Hoppenbrouwers bouwt mee

Heropbouw van afgebrand landhuis van Ewald Marggraff in Vught

Met de heropbouw van landhuis Zionsburg gaat een ambitieus project van start. Op 7 december 2003 ontstond er een grote en verwoestende brand in het landhuis waarbij de oorspronkelijke bewoner van het landhuis om het leven kwam. Jarenlang lag het monumentale pand er verloren bij, totdat enkele jaren geleden de Margraff Stichting opdracht gaf voor de heropbouw van dit bijzondere landhuis in het hart van Vught. Hoppenbrouwers werd aangehaakt om alle werktuigbouwkundige installaties in het pand te verzorgen.

Nieuwe technieken in oud karakteristiek gebouw

Het team van René Kusters, projectleider Hoppenbrouwers Techniek Heesch, mag dit bijzondere project uitvoeren. René: “De stichting van het landhuis wilde dit project aanvliegen met zo veel mogelijk lokale installateurs. In Vught bevindt zich echter geen werktuigbouwkundige installateur, dus op aanraden van bouwbedrijf Van Dinther, waar wij al meer dan 50 jaar een nauwe werkrelatie mee hebben, zijn wij gekozen voor de werktuigbouwkundige tak.”

Het project kent zijn uitdagingen, omdat er door de ravage van de brand heel veel gerenoveerd moet worden. Ook is het pand uit 1882 eigenlijk niet ontworpen voor een heleboel techniek. “Dat ontwerptraject is erg gaaf. Het is de bedoeling dat het gebouw haar karakteristieke uitstraling behoudt, maar dat er allemaal nieuwe technieken in verwerkt gaan worden. Denk aan warmtepompen, vloerverwarming, fancoil units, domotica. Voor ons een geweldige uitdaging!”

De eerste stappen zijn ondertussen gezet. In maart 2023 zal de begane grond klaar zijn, waarna verder omhoog gewerkt zal worden.

Ontvang onze nieuwsbrief