Heracles opent tiende praktijkschool in Almelo

Trainer Frank Wormuth en spelers Janis Blaswich en Mats Knoester van voetbalclub Heracles Almelo openden de praktijkschool van Hoppenbrouwers Techniek in Almelo (voorheen Löwik Installatiegroep). Directeur Peter Valk: “Om onze groeiambitie te kunnen bereiken, is goed opgeleid personeel onontbeerlijk. Wij geloven bij Hoppenbrouwers in eigen kweek en doorstroom van onderaf en leiden onze mensen graag zelf op. In onze praktijkschool dragen onze technische vakmensen hun kennis, expertise én passie voor techniek over aan de jeugd.”

Hoppenbrouwers Techniek streeft ernaar om in elke vestiging een praktijkschool te openen, zodat ze medewerkers zelf kunnen opleiden en hen autonoom kunnen laten opereren. Ook wordt veel geïnvesteerd in contact met scholen en de organisatie van (snuffel)stages. In de praktijkschool combineren leerlingen veelal ‘leren en werken’. Ze doen praktijkervaring op, krijgen intensieve begeleiding, draaien mee als volwaardig medewerker en hebben kans op een vast contract. Op deze manier verzorgen ervaren technici voor kennisoverdracht aan jonge bbl’ers en zorgt Hoppenbrouwers voor doorstroom in de technische sector. Bij aanvang van het schooljaar 2021-2022 zijn in Almelo vijf nieuwe bbl-leerlingen en vijf zij-instromers werktuigbouwkunde en elektrotechniek gestart.

Er is nog plek voor een aantal enthousiaste bbl-leerlingen. Het is de bedoeling om jaarlijks tien bbl’ers een plek te geven in de praktijkschool in Almelo.

‘Een leven lang leren’ uitrollen in regio Twente

Hoppenbrouwers Techniek in Almelo is een zelfstandig opererende vestiging die nauw samenwerkt met andere Hoppenbrouwers vestigingen. Met ruim 125 medewerkers focust het Almelose bedrijf zich op het ontwerp, uitvoering, nazorg en exploitatie van totaalconcepten. Zij zijn gespecialiseerd in de disciplines elektrotechniek, werktuigbouwkunde, beveiliging, sprinklers, koeltechniek en service en onderhoud.

“We zijn er trots op dat we met de opening van de praktijkschool in Almelo de Hoppenbrouwers filosofie van ‘een leven lang leren’ nu ook kunnen uitrollen in de regio Twente. Onze ambitie is om iedereen een uitdaging te bieden en zijn/haar dromen te laten waarmaken”, aldus Henny de Haas, algemeen directeur van Hoppenbrouwers Techniek. De feestelijke opening van de praktijkschool vond vandaag plaats in het bijzijn van de medewerkers van Hoppenbrouwers Techniek Almelo, afgevaardigden van de diverse scholen in de regio en de Almelose wethouder Arjen Maathuis (o.a. Economie & Participatie en MBO-onderwijs).

Over Hoppenbrouwers

Van eenmanszaak in elektrotechnisch werken naar een allround technisch dienstverlener. In ruim honderd jaar groeide Hoppenbrouwers uit tot sterspeler in de techniek.

Voor particulieren

Jij wilt je huis verduurzamen. Maar waar moet je beginnen? Hoppenbrouwers maakt duurzaam en comfortabel wonen mogelijk, voor iedereen.

Bekijk onze producten

Zakelijke klanten

Wij zijn jouw technisch partner. Met meer dan 100 jaar ervaring hebben wij voor ieder vraagstuk een passende technische oplossing.

Bekijk onze markten

Ontvang onze nieuwsbrief