Hoppenbrouwers Techniek Heesch doet mee met Girlsday 2022

Op 7 april 2022 was het een speciale dag in Heesch. Verschillende jonge meiden van de Berkenschutse school uit Heeze kwamen langs bij ons op de vestiging. Vestigingsleider Babette van Loon is trots: “Het was een gezellige dag waar de leerlingen konden kennis maken met de wereld van installatietechniek.”  

De jeugd laten kennis maken met techniek: wij vinden het contact met scholen erg belangrijk. Daarom nodigen wij geregeld jonge talenten uit om een kijkje te nemen in de techniek. Vandaag wel een heel speciaal bezoek. Een grote groep dames uit 3-HAVO/VWO van de Berkenschutse school uit Heeze. Het was een dag waar veel aan bod kwam. Zo vertelde HBO-stagiaire Lincy over haar ervaring bij Hoppenbrouwers, lieten tekenaars Carmen en Justin zien hoe je een technische tekening in elkaar zet en kluste leerling-monteur Iris een technisch werkje met de meiden.

Met het oog op de toekomst

“Het doel van Girls’ Day is om meisjes tussen de 10 en 15 jaar kennis te laten maken met én te enthousiasmeren voor bèta, techniek en IT.” vertelt Babette van Loon, vestigingsleider van Hoppenbrouwers Techniek Heesch. “Slechts 14% van de technische professionals in Nederland is vrouw. Door middel van Girls’ Day willen we jonge meiden laten zien dat werken in de techniek heel erg leuk kan zijn.”

Een waardevol bezoek

Simone van Wieringen, docent wiskunde en natuurkunde op de Berkenschutse school, benoemt waarom een bedrijfsbezoek zo waardevol is: “Op deze manier zien de leerlingen hoe het in de praktijk gaat. Niet allemaal hebben ze interesse in de techniek, maar toch is het goed om te laten zien dat ook vrouwen in deze branche aan de slag kunnen!”

Ook de leerlingen vonden het een waardevol bezoek. Zo benoemen Anne-Claire en Kemy dat de techniek wellicht wel iets voor hen zou kunnen zijn. Anne-Claire: “Eerst dacht ik: techniek, dat is toch niks voor mij. Maar nu heb ik een veel beter beeld bij wat het inhoudt. Ik vind zelf tekenen en designen heel leuk, en dat blijkt dus ook te kunnen!” Kemy: “Ik wil later iets gaan doen met de bètavakken, in combinatie met tekenen. Ik vond het verhaal van de tekenaars Carmen en Justin daarom erg inspirerend!”

De weg naar meer vrouwen in de techniek

Babette vond Girls’ Day op haar vestiging dan ook een geslaagde dag. “Met het oog op de toekomst is vandaag erg belangrijk. Onze ambitie voor 2030 is dan ook om een diverser en inclusiever bedrijf te worden. Door dagen als vandaag enthousiasmeren we meer vrouwen in de techniek en kunnen we onze dromen waarmaken.”

Over Hoppenbrouwers

Van eenmanszaak in elektrotechnisch werken naar een allround technisch dienstverlener. In ruim honderd jaar groeide Hoppenbrouwers uit tot sterspeler in de techniek.

Voor particulieren

Jij wilt je huis verduurzamen. Maar waar moet je beginnen? Hoppenbrouwers maakt duurzaam en comfortabel wonen mogelijk, voor iedereen.

Bekijk onze producten

Zakelijke klanten

Wij zijn jouw technisch partner. Met meer dan 100 jaar ervaring hebben wij voor ieder vraagstuk een passende technische oplossing.

Bekijk onze markten

Ontvang onze nieuwsbrief

  •  *
  •  *