Hoppenbrouwers ontvangt meer dan 200 meisjes tijdens Girls’ Day

Wie een kijkje neemt in het technisch onderwijs en bij technische beroepen ziet het al snel: vrouwen (en meisjes) zijn hier nog altijd ondervertegenwoordigd. Daarom doen we het op donderdag 30 maart anders: tijdens Girls’ Day 2023 gaan meisjes door het hele land op bezoek bij technische en IT-bedrijven. Zo maken ze deze dag kennis met verschillende bedrijven in de technisch sector, wat de kans vergroot dat ze straks kiezen voor een baan in de techniek. Want wist je dat op dit moment slechts 16% van de werknemers in bèta, techniek en IT vrouw is?

In onze vestigingen in Udenhout en Heesch ontvangen we tijdens Girls’ Day ruim 50 jonge meiden verdeeld over beide vestigingen. Ze worden verwelkomd met een presentatie en een rondleiding door het bedrijf, waarna ze aan de slag gaan met een doe-opdracht om op die manier écht kennis te maken met de techniek.

Girls’ Day initiatieven in de regio

Ook is Hoppenbrouwers tijdens Girls’ Day aanwezig in Ontdekstation 013, waar donderdag zo’n 300 meiden van verschillende scholen uit de regio Tilburg de diverse stands zullen bezoeken en korte doe-opdrachten uitvoeren.

Op deze manier komen we tijdens Girls’ Day 2023 op één dag in contact met een flink aantal meiden, wat past goed bij onze ambitie voor 2030 om een diverser en inclusiever bedrijf te zijn.

Over Girls’ Day

Girls’ Day is een jaarlijks terugkerend event waarbij duizenden meisjes bedrijven in de bèta, techniek en IT bezoeken . VHTO koppelt scholen aan bedrijven (of bedrijfsonderdelen) in de buurt. Meisjes maken op deze manier laagdrempelig kennis met wat de bèta, techniek en IT allemaal te bieden heeft, ze ontmoeten vrouwelijke werknemers en krijgen daardoor een bredere kijk op hun eigen mogelijkheden.

Ontvang onze nieuwsbrief