Energie voor de toekomst

Samen met Tibo Energy, TNO vector, Rabobank Research, CE Delft en Intospace© organiseerden wij op 19 maart het kennisevent ‘Energie voor de toekomst’, gericht op het slim aanpakken van netcongestie binnen de grenzen van het elektriciteitsnet. Dit initiatief, ingegeven door toenemende zorgen over de capaciteitslimieten van het net, trok experts en belanghebbenden uit uiteenlopende sectoren. Samen bespraken zij concrete duurzame strategieën om deze dringende uitdaging het hoofd te bieden.

Hoppenbrouwers faciliteerde met het evenement belangrijke gesprekken tussen overheden, marktleiders, energieproducenten en netbeheerders om de betrouwbaarheid, transparantie en continuïteit van onze energievoorziening te versterken. Invloedrijke sprekers belichtten de urgentie van innovatie in slimme netwerken, energieflexibiliteit, decentralisatie van energieproductie en de vorming van effectief beleid.

Sanne de Boer, Senior specialist energietransitie bij Rabo Research: “Organisaties die geen nieuwe of extra transportcapaciteit kunnen krijgen, hebben een aantal opties om met deze situatie om te gaan.” In haar artikel geeft ze meer toelichting over wat netcongestie is, welke opties bedrijven hebben én hoe het kan dat ondanks volle netten er niet meer elektriciteit verbruikt wordt.

“Het is duidelijk dat we op een kruispunt staan in onze energietransitie,” zei Corné de Meijer, directeur gebouw gebonden installaties (GGI) van Hoppenbrouwers. “Dit event en het whitepaper zijn bedoeld om niet alleen de problemen te belichten, maar ook om te tonen dat er haalbare oplossingen bestaan. Samenwerking is hierbij cruciaal; alleen door onze krachten te bundelen kunnen we een duurzame toekomst waarborgen.”

Download het gratis whitepaper over netcongestie

Met ‘Energie voor de toekomst’ streeft Hoppenbrouwers ernaar om het gesprek over netcongestie te transformeren in concrete acties en praktische oplossingen, om zo daadwerkelijk samen een verschil te maken.

Bekijk de aftermovie

Heb je een vraag?

Neem contact met Dick op.
We denken graag met je mee.

Stel je vraag

Dick Klaassen

Specialist Energietransitie06-82287806

Over Hoppenbrouwers

Van eenmanszaak in elektrotechnisch werken naar een allround technisch dienstverlener. In ruim honderd jaar groeide Hoppenbrouwers uit tot sterspeler in de techniek.

Voor particulieren

Jij wilt je huis verduurzamen. Maar waar moet je beginnen? Hoppenbrouwers maakt duurzaam en comfortabel wonen mogelijk, voor iedereen.

Bekijk onze producten

Zakelijke klanten

Wij zijn jouw technisch partner. Met meer dan 100 jaar ervaring hebben wij voor ieder vraagstuk een passende technische oplossing.

Bekijk onze markten

Ontvang onze nieuwsbrief