Vmbo-leerlingen volgen het vak Duurzame Energie

Afgelopen maand heeft Hoppenbrouwers Techniek Almelo meegewerkt aan de pilot ‘Keuzevak Duurzame Energie’. In samenwerking met Sterk Techniek Onderwijs en Baanbrekend Leren hebben derdejaars vmbo-leerlingen van regionale scholen bij Hoppenbrouwers Techniek Almelo het keuzevak Duurzame Energie gevolgd. De leerlingen kwamen vier dagdelen om zowel theorie- als praktijklessen te volgen op het gebied van duurzame techniek.

 

Op bezoek bij TMZ  woonzorglocatie Het Meulenbelt

Tijdens de laatste lesdag heeft scholier Thijmen van het Zone College een bezoek gebracht aan ons project TMZ woonzorglocatie Het Meulenbelt te Almelo. De TMZ-woonzorglocatie wordt volgens de nieuwste inzichten en maatstaven op het gebied van ouderenzorg en duurzaamheid ontworpen en gerealiseerd. Een perfecte locatie voor een praktijkvoorbeeld voor de scholieren! Gerben Geelen (projectleider bij Hoppenbrouwers Techniek Almelo) liet Thijmen zien hoe techniek er in het echt uitziet. Zo kreeg hij een rondleiding en mocht hij een kijkje nemen in de technische ruimtes. Daarnaast werd uitleg gegeven over de duurzame installaties en zonnepanelen op het dak van de woonzorglocatie.

 

Een geslaagde pilot

Ter afsluiting van de pilot heeft Thijmen een certificaat ontvangen: keuzevak Duurzame Energie. Gerben is enthousiast: “Samen met leerlingen, scholen en bedrijven werken we aan het Twente van morgen!” Of Thijmen enthousiast was? Na de zomervakantie start hij zijn stage bij Hoppenbrouwers Techniek Almelo.

 

Leren en werken bij Hoppenbrouwers

Binnen alle Hoppenbrouwers vestigingen zijn we dagelijks bezig met leren, opleiden en ontwikkelen. Wij bieden dan ook veel stage- en opleidingsmogelijkheden. Denk aan een duaal traject, meeloopstages en afstudeerstages. Je krijgt bij ons als student, of net afgestudeerde voldoend ruimte om jouw talenten te ontwikkelen.

Ook aan de slag met jouw droombaan?

Bekijk de mogelijkheden!

Over Hoppenbrouwers

Van eenmanszaak in elektrotechnisch werken naar een allround technisch dienstverlener. In ruim honderd jaar groeide Hoppenbrouwers uit tot sterspeler in de techniek.

Voor particulieren

Jij wilt je huis verduurzamen. Maar waar moet je beginnen? Hoppenbrouwers maakt duurzaam en comfortabel wonen mogelijk, voor iedereen.

Bekijk onze producten

Zakelijke klanten

Wij zijn jouw technisch partner. Met meer dan 100 jaar ervaring hebben wij voor ieder vraagstuk een passende technische oplossing.

Bekijk onze markten

Ontvang onze nieuwsbrief