Directie Hoppenbrouwers uitgebreid met Babette van Loon

Babette van Loon voegt zich bij de directie van Hoppenbrouwers. Ze is hiermee de eerste vrouw in de directie die een technische achtergrond heeft, en versnelt hiermee de diversiteit in de leiding van het bedrijf. “Door de combinatie van haar ruime bedrijfskundige ervaring en technisch inhoudelijke expertise is Babette een aanwinst in onze bestuurskamer,” ligt algemeen directeur Henny de Haas toe.

Hoewel het aantal vrouwen in leidinggevende posities licht stijgt, zijn ze (met ca. 35%) nog altijd ondervertegenwoordigd. Vooral in de techniek zijn vrij weinig vrouwelijke managers te vinden.

“Babette weet de vertaalslag te maken van operatie naar strategie en daarmee kan ze een belangrijke bijdrage leveren aan onze groeiambitie,” vervolgt Henny. “Babette heeft afgelopen twee jaar bewezen dat ze bijzonder goed past binnen onze cultuur; een echte aanpakker en verbinder die gedragen wordt door onze organisatie.”

Babette is een aanwinst in onze bestuurskamer en kan een belangrijke bijdrage leveren aan onze groeiambitie, ze is een echte aanpakker en verbinder die gedragen wordt door onze organisatie.

Carrièrepad

Babette is een rolmodel als het gaat om vrouwen in de techniek. 30 jaar geleden ontstond haar passie voor techniek bij telecombedrijf Ericsson. Daarna bekleedde ze verschillende functies in marketing, sales en op directieniveau bij leveranciers van klimaatsystemen, waaronder Carrier Holland Heating en Alklima/Mitsubishi Electric. Ondertussen rondde ze een master Bedrijfskunde af aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam.

Babette had altijd al de wens om aan ‘de andere kant’ in de installatiewereld aan de slag te gaan en kwam zo twee jaar geleden terecht bij Hoppenbrouwers. De nieuwe directeur omarmt de bedrijfsfilosofie waarin medewerkers op 1 staan en er veel aandacht is voor vakmanschap en werkplezier. Ze zegt hierover: “Er is veel ruimte voor initiatief en de autonome aanpak spreekt mij aan. Bovendien hou ik van de nuchtere, ‘down to earth’ houding bij Hoppenbrouwers.”

Energie van verduurzaming

Babette is – als directeur van de vestigingen in Heesch en Nijmegen – nauw betrokken bij projecten die gericht zijn op utiliteit en woningbouw.

In de dagelijkse praktijk staat ze dan ook met de voeten in de klei. “Ik heb in onze regio de ambitie om Hoppenbrouwers te ontwikkelen tot kenniscentrum op het gebied van werktuigbouwkundige installaties in de gebouwde omgeving (utiliteit en woningen). Hier hebben we veel te maken met verduurzaming, waardoor we kunnen werken aan de ambitie om de meest duurzame technisch dienstverlener te worden. Ook ben ik in overleg met ketenpartners over de ontwikkeling van het bouwen met bio-based materialen en wat dit dan betekent voor de installatietechniek. Het geeft mij veel energie om met ons bedrijf een bijdrage te leveren aan een betere wereld”.

Vrouwen in de techniek

Babette maakte afgelopen jaar deel uit van de marketingcommunicatiecampagnes van Hoppenbrouwers om meer vrouwen te enthousiasmeren voor een technische functie. Op dit moment is slechts 16% van de Nederlandse werknemers in bèta, techniek en IT een vrouw.

“We moeten de kansen en mogelijkheden voor vrouwen in de techniek nog meer zichtbaar maken. Ook wil ik andere vrouwen stimuleren om hogerop te komen door te laten zien wat mogelijk is. Onbekend maakt tenslotte onbemind,” vertelt Babette. Ze merkt op dat vrouwen die geïnteresseerd zijn in techniek ook een slag lijken te slaan op de maatschappelijke bijdrage die techniek kan leveren in het verduurzamen van onze gebouwde omgeving.

Over het feit dat ze de eerste vrouw met een technische achtergrond in de directie van een technisch dienstverlener is, zegt Babette: “Voorop staat dat je geschikt moet zijn. Maar bovenal moet je de kans krijgen. Ik merk dat als je je eenmaal hebt bewezen, je volledig geaccepteerd wordt als leider in deze mannenwereld.”.

Ontvang onze nieuwsbrief