Alle disciplines in één project bij het Dichterskwartier

De opbouw van 220 appartementen met centrale parkeergarage en 2 commerciële ruimten, verdeeld over 5 appartementsgebouwen; daar zag projectleider Robert Kragt van onze vestiging in Almelo wel uitdaging in. In september 2021 is het team van Robert gestart met de aanleg van de werktuigbouwkundige, elektrotechnische, beveiligings- en duurzame installaties voor het Dichterskwartier in Harderwijk. Een mooi project waar alle disciplines van Hoppenbrouwers in samenkomen.

Vijf gebouwdelen vol installaties

De gebouwen worden gefaseerd opgeleverd. Waar het ene gebouw dus in de afrondende fase zit, begint bij het andere gebouw de ruwbouw. Met één WKO-installatie gaan we vijf gebouwdelen verwarmen, koelen en voorzien van tapwater. Ieder appartement krijgt hiervoor een afleverset. We leggen de waterleidingen, de vloerverarming en monteren het sanitair. We sluiten de ventilatieboxen aan en luchtzijdig wordt alles ingeregeld. Op elektrotechnisch gebied worden er op ieder gebouwdeel zonnepanelen gelegd.

Blijven optimaliseren

“We werken met een vaste groep waarin iedereen weet wat hij/zij moet doen. Gedurende de tijd merk je dat het logistieke treintje steeds vlotter doorloopt. Na de afronding van gebouwdeel A konden we in de opvolgende gebouwen meer tempo maken. Hierin blijven we optimaliseren en verwachten we in de bouwvak van 2023 een mooi eindresultaat op te leveren”, vertelt Robert.

Ontvang onze nieuwsbrief