Control digit sluit aan bij Hoppenbrouwers

Control Digit BV uit Asten voegt zich op 12 mei bij Hoppenbrouwers Techniek in Deurne. De overname van de system integrator gericht op besturingstechniek maakt deel uit van de groeistrategie van ons cluster Industriële Automatisering. De technisch dienstverlener heeft 16 medewerkers en een omzet van ruim 3 miljoen euro.

Peter Gorissen, algemeen directeur van Control Digit vertelt: “De eerste ontmoeting met Hoppenbrouwers in Deurne om de samenwerking te bespreken, gaf me gelijk een goed gevoel. Zodoende dat ik open stond voor een verregaande samenwerking”.

Peter kwam met Hoppenbrouwers in contact tijdens een nieuwe serieproductie van de door Control Digit BV ontwikkelde Blauwbessen-oogstmachines. “We waren al een tijdje op zoek naar uitbreidingsmogelijkheden, om de toenemende vraag vanuit onze vaste klantenkring te kunnen beantwoorden. Wij zitten namelijk zelf aan onze maximale capaciteit, met name voor onze afdeling panelenbouw. Eerder ontwikkelde apparaten kunnen we lang niet altijd efficiënt in serieproductie maken.” Het goede gevoel bleek wederzijds: “We kunnen nu aan iets moois beginnen. Ik heb er veel vertrouwen in dat dit de beste stap is voor onze mensen en voor de continuïteit voor onze klanten.”

We kunnen aan iets moois beginnen: ik heb er veel vertrouwen in dat dit de beste stap is voor onze mensen en voor de continuïteit voor onze klanten.

Uitbreiding besturingstechniek regio Deurne

Ook Roel Hoosemans, directeur en verantwoordelijk voor industriële automatisering binnen Hoppenbrouwers Techniek, is enthousiast over de integratie met Control Digit: “De aansluiting van Control Digit BV is een mooie aanvulling op onze bestaande business in de besturingstechniek in de regio Deurne. We zijn dan ook blij dat dit bedrijf aansluit bij onze vestiging in Deurne. Hiermee ontstaat er een volwaardige vestiging, van bijna 20 miljoen omzet, waar we integrale projecten kunnen realiseren. Daarbij blijft de lokale én regionale geworteldheid voor zowel de medewerkers als de klanten van Control Digit gewaarborgd.”

Gevestigde naam

Control Digit BV bestaat sinds 1999 en is gespecialiseerd in besturingstechniek: van ontwerp, montage, programmeren en testen van de systemen. Het bedrijf kent geen branchebeperking en is werkzaam voor opdrachtgevers in onder andere de medische-, de logistieke- en de agro-sector, in de foodbranche, in de metaalbewerking en in retrofitprojecten bij lokale productiebedrijven.

Inmiddels draaien in ruim 60 landen productielijnen op de besturingen van Control Digit. Denk hierbij aan logistieke systemen bij onder andere Remia, Heinz, Colgate, Jumbo, productielijnen voor vliegtuiginterieur (Boeing), automatische magazijnsystemen, lakstraten voor trailers, treinen en windmolens. Maar ook productielijnen voor zonnepanelen en warmtepompen, bloemensorteermachines, bakkerij-installaties en medische seal- en verpakkingsmachines.

Ontvang onze nieuwsbrief