Collegeleden brengen kennismakingsbezoek aan Hoppenbrouwers Middelharnis

Op dinsdag 7 mei bracht het college van B&W van Goeree-Overflakkee een kennismakingsbezoek aan Hoppenbouwers in Middelharnis. Bij deze bezoeken, die regelmatig plaatsvinden, maakt het college  kennis met de bedrijfsvoering van lokale bedrijven. Er werd ook gesproken over de urgente uitdagingen, zoals het tekort aan technisch personeel.

“Het was een waardevolle middag. We hebben ons bezoek mee kunnen nemen in onze passie voor techniek,” vertelt Cees Kievit, vestigingsleider bij Hoppenbrouwers Middelharnis. “Naast een waardevolle kennismaking met de cultuur en mensen van ons familiebedrijf, zijn we met elkaar in gesprek gegaan over actuele thema’s. Zoals het aanhoudende tekort aan technisch geschoold personeel in onze gemeente. Deze gesprekken zijn essentieel voor het vormen van strategieën om deze uitdagingen aan te pakken. En zo groei en innovatie in de technische sector te stimuleren”,  voegt hij toe.

Wethouder Berend Jan Bruggeman (Arbeidsmarkt) vond het goed om zo met het management van gedachten te wisselen. “Hoppenbrouwers is een echt familiebedrijf, waar de medewerkers zorgen voor elkaar.  Maar daarnaast is er ook oog voor de toekomst, met bijvoorbeeld het opleiden van de nieuwe generatie. Bedrijven hebben daar een rol in, net als het onderwijsveld en wij als gemeente. Goed om elkaar daarin te vinden en versterken.”

Zelf opleiden

Burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman van Goeree-Overflakkee opende op 8 juni 2023 de praktijkschool op de vestiging in Middelharnis. Dit schooljaar volgen 5 studenten er iedere week technieklessen. De meesten komen van technische opleidingen buiten Goeree-Overflakkee. Hier ontbreekt het op dit moment aan een opleiding specifiek op installatietechniek gericht. Het is een richting waar Hoppenbrouwers graag een nieuwe opleiding ziet starten.

 

Samenvoeging vestigingen

De samenvoeging van Hoppenbrouwers Goedereede en Hoppenbrouwers Middelharnis kwam tijdens het bezoek ook aan bod. Beide vestigingen gaan verder als één sterke vestiging op Goeree-Overflakkee. Zo kan Hoppenbrouwers beter inspelen op de klantbehoeften, passend bij actuele ontwikkelingen in de maatschappij en de branche. Goedereede sluit vanaf 1 september 2024 helemaal aan bij Middelharnis. De vestiging bestaat dan uit 75 medewerkers en streeft naar een omzet van circa 19 miljoen euro.

Over Hoppenbrouwers

Van eenmanszaak in elektrotechnisch werken naar een allround technisch dienstverlener. In ruim honderd jaar groeide Hoppenbrouwers uit tot sterspeler in de techniek.

Voor particulieren

Jij wilt je huis verduurzamen. Maar waar moet je beginnen? Hoppenbrouwers maakt duurzaam en comfortabel wonen mogelijk, voor iedereen.

Bekijk onze producten

Zakelijke klanten

Wij zijn jouw technisch partner. Met meer dan 100 jaar ervaring hebben wij voor ieder vraagstuk een passende technische oplossing.

Bekijk onze markten

Meer nieuws

Ontvang onze nieuwsbrief