40 en 25 jaar toewijding bij Hoppenbrouwers Almelo: een dubbel dienstjubileum

Bij Hoppenbrouwers in Almelo werd op vrijdag 15 december uitgebreid stilgestaan bij het 40-jarig dienstverband van André Wilmink en het 25-jarig dienstverband van Dick Brinkman. Beide heren werden in een feestelijke bijeenkomst, omringd door collega’s en familie, gehuldigd voor hun tientallen jaren van toewijding aan de vestiging. Vestigingsdirecteur Peter Valk stond met respect stil bij de tomeloze inzet van de twee heren.

Tijdens de sfeervolle kerstborrel in de feestelijk versierde kantine van Hoppenbrouwers Almelo werden beide jubilarissen door Peter Valk hartelijk toegesproken en samen met hun partners in het zonnetje gezet. Zowel Wilmink als Brinkman uitten hun dankbaarheid voor deze mooie blijk van waardering.

Het ‘vaste gezicht’

Binnen en buiten Hoppenbrouwers Almelo is Wilmink een bekend gezicht geworden, allemaal dankzij zijn toewijding van wel veertig jaar. Hij lacht en zegt: “Mensen van jaren geleden herkennen me nog steeds. Je beseft dan dat je het gezicht van de vestiging bent.” Terugkijkend begon zijn avontuur bij Löwik Installatietechniek, waar hij veertig jaar geleden aanklopte als kersverse afgestudeerde. In 2020 sloot Löwik Installatietechniek aan bij Hoppenbrouwers.

Hoewel hij eigenlijk solliciteerde voor de functie van servicemonteur, begon Wilmink zijn loopbaan verrassend genoeg op kantoor. Hij deelt een herinnering hieraan: “Ze zeiden: begin maar, maar we hebben nog geen auto voor je. Dus begon ik met tekenwerk, drie weken later als calculator, en een jaar later als werkvoorbereider.” Als doorgewinterde techneut klom hij uiteindelijk op tot technisch directeur en nu is hij de commercieel manager van de vestiging.

Wilmink benadrukt dat de kansen om door te groeien de sleutel waren tot zijn langdurige betrokkenheid. “Ik kon groeien, en dat hield me hier. De werkomstandigheden waren altijd plezierig, met leuke collega’s en goede relaties met anderen buiten het bedrijf.” Voor hem is het die mix van groeimogelijkheden en een fijne werkomgeving die zijn vier decennia bij de vestiging tot een succesverhaal maken.

Doorgeefluik

Net als Wilmink is Brinkman, werkuitvoerder, ook een bekend gezicht binnen Hoppenbrouwers. Hij omschrijft zichzelf als het ‘doorgeefluik’ van het bedrijf en fungeert als de schakel tussen de binnen- en buitendienst. Brinkman deelt graag zijn technische ervaring met collega’s en haalt voldoening uit het voorbereidende werk bij projecten, waarbij elke keer een unieke aanpak vereist is.

De ervaren techneut geniet er enorm van om zij-instromers binnen Hoppenbrouwers te ondersteunen, mensen met diverse achtergronden die nu kennis maken met de wereld van techniek. Brinkman benadrukt: “De motivatie en inzet van deze zij-instromers geven mij een enorme boost. Ze komen uit verschillende branches en hebben bewust gekozen voor een carrière in de techniek. De manier waarop ze samenwerken en elkaar ondersteunen is geweldig om te zien!”

Een project waar Brinkman met trots op terugkijkt? De nieuwbouw van TMZ woonzorglocatie Het Meulenbelt in Almelo! “In de initiële fase van het project hebben we oude installaties volgens planning omgezet naar nieuwbouw. Momenteel zijn we bezig met fase 3 van dit project. Ik ben bijzonder trots op de zij-instromers die niet alleen prachtige installaties realiseren, maar ook het volledige proces succesvol doorlopen,” deelt Brinkman enthousiast.

Over Hoppenbrouwers

Van eenmanszaak in elektrotechnisch werken naar een allround technisch dienstverlener. In ruim honderd jaar groeide Hoppenbrouwers uit tot sterspeler in de techniek.

Voor particulieren

Jij wilt je huis verduurzamen. Maar waar moet je beginnen? Hoppenbrouwers maakt duurzaam en comfortabel wonen mogelijk, voor iedereen.

Bekijk onze producten

Zakelijke klanten

Wij zijn jouw technisch partner. Met meer dan 100 jaar ervaring hebben wij voor ieder vraagstuk een passende technische oplossing.

Bekijk onze markten

Ontvang onze nieuwsbrief

  •  *
  •  *