Ruim 200 stagiaires en schoolverlaters in 2020 bij Hoppenbrouwers

Hoppenbrouwers Techniek groeit en ook in deze bijzondere tijd blijven stagiaires, bbl’ers en starters gewoon welkom om te werken en leren in de techniek. Afgelopen jaar zijn er ruim 200 stagiaires, 66 bbl’ers en 64 zij-instromers gestart. Hoppenbrouwers is de technische installateur waar opleiden en ontwikkelen van haar medewerkers een belangrijk speerpunt is. Om onze groeiambities te realiseren heeft Hoppenbrouwers een lange termijn visie ontwikkeld. Wij blijven investeren in de aanwas van nieuwe medewerkers ervaren en onervaren.

Strategische partner van scholen

Hoppenbrouwers wil de beste partner zijn voor scholen. Ellen Vermeer, directeur HR: “ Juist in deze corona tijd willen we meedenken met scholen om alle stagiaires een kans te kunnen blijven bieden. We hebben een sterke groeiambitie en om te groeien heb je goed opgeleide vakmensen nodig. We kijken naar de lange termijn en dat betekent dat je moet blijven investeren in je (potentiële) medewerkers. Samen met de teams zijn we aan het omdenken hoe we de extra aanwas van studenten een goede opleidingsplek in onze organisatie kunnen bieden.”

Vervolg na stage

In 2020 zijn er 70 stagiaires die na hun stageperiode bij Hoppenbrouwers in dienst zijn gekomen. Giel Brekelmans; “In 2019 ben ik hier als hbo-stagiair Werktuigbouwkunde in het adviesteam op de afdeling Ziekenhuizen begonnen. Ik heb tijdens deze stage veel geleerd, maar wilde deze kennis nog verder uitbreiden. Na een aantal gesprekken met mijn coach, kwamen we al snel tot de conclusie dat mijn tijd bij Hoppenbrouwers er nog niet op zit. Sindsdien ben ik onderdeel gebleven van het team”, vertelt Giel. Giel is nog bezig met zijn studie en draait daarnaast 24 uur in de week met het team mee. “Zo zijn er na je stage dus ook nog volop mogelijkheden.”

Online kick-off nieuwe stagiaires

Ook in 2021 heeft Hoppenbrouwers al 65 nieuwe stagiairs mogen verwelkomen. Op 1 februari trapten zij gezamenlijk hun stageperiode af tijdens het online kick-off event! Bij Hoppenbrouwers zijn we elke dag bezig met leren, opleiden en ontwikkelen. Tijdens dit event maakten zij kennis met het familiebedrijf én met elkaar.

Over Hoppenbrouwers

Van eenmanszaak in elektrotechnisch werken naar een allround technisch dienstverlener. In ruim honderd jaar groeide Hoppenbrouwers uit tot sterspeler in de techniek.

Voor particulieren

Jij wilt je huis verduurzamen. Maar waar moet je beginnen? Hoppenbrouwers maakt duurzaam en comfortabel wonen mogelijk, voor iedereen.

Bekijk onze producten

Zakelijke klanten

Wij zijn jouw technisch partner. Met meer dan 100 jaar ervaring hebben wij voor ieder vraagstuk een passende technische oplossing.

Bekijk onze markten

Ontvang onze nieuwsbrief