Duurzame Energie Duurzame Energie voor zorg & woningbouw

Duurzame installaties voor zorg en woningbouw

Duurzaamheid is een belangrijk aandachtspunt binnen de zorg- en woningbouw. Bij nieuwbouw wordt steeds vaker gekozen voor duurzame energie en ook bestaande panden worden steeds verder verduurzaamd. Niet vreemd, want kiezen voor duurzame energie heeft verschillende voordelen. Zo profiteer jij – of jouw huurders of kopers – van lagere energiekosten, draag je bij aan een beter milieu én zijn jouw panden klaar voor de toekomst.

Duurzame toepassingen zorg- en woningbouw

Hoppenbrouwers kan je adviseren over verschillende duurzame toepassingen én deze voor jou realiseren. Zonnepanelen, zonneboilers, warmtepompen en duurzame gevels: we kijken samen met jou welke oplossing het meest geschikt is. Ook het onderhoud nemen we graag uit handen. Zo is het in het geval van zonnepanelen aan te raden om deze elke twee tot drie jaar te laten inspecteren en reinigen. Wij kunnen zonnepanelen op afstand monitoren om een optimale opbrengst te garanderen. Voor de woningbouw kunnen wij ook een klantportaal ontwikkelen. Zo kan je bewoners op de hoogte houden van de staat en monitoring van het systeem.

Benieuwd naar ons werk? Voor GGZ Noord-Holland-Noord installeerden onze monteurs 600 zonnepanelen op drie verschillende locaties in Schagen, Alkmaar en Heerhugowaard. Met deze zonnepanelen wil GGZ bewust verduurzamen en wekt de organisatie 8 tot 9 procent van haar totale stroomverbruik zelf op. Voor ouderenzorgorganisatie Zorgbalans plaatsten wij 108 zonnepanelen om de locatie De Houttuinen te ‘vergroenen’.

Zonnepanelen in de woningbouw

In de woningbouw wordt steeds vaker gekozen voor zonnepanelen. Deze kunnen op het dak geplaatst worden, maar ook dienen als dakbedekking. In dit geval gaat het om indak zonnepanelen. Binnen de seriële woningbouw werken we altijd volgens de LEAN-methode om een optimale planning te realiseren en kosten te besparen. Hoppenbrouwers is een erkend Zonnekeur installateur. Wij dragen ook het Sterkin keurmerk als installateur van zonnepanelen.

In opdracht van Tiwos plaatsten onze monteurs indak zonnepanelen in de Vogeltjesbuurt in Tilburg.