Rijnstate Ziekenhuis – Waar Techniek Leeft

Rigoureuze verbouwing dialyseafdeling Rijnstate Ziekenhuis

In acht maanden tijd is de dialyseafdeling van topklinisch ziekenhuis Rijnstate in Arnhem rigoureus verbouwd. Hoppenbrouwers Techniek was tijdens deze verbouwing verantwoordelijk voor de elektrotechnische, werktuigbouwkundige en sprinklerinstallaties. Er werd nauw samengewerkt met alle betrokken partijen en het Rijnstate Ziekenhuis om de zo snel mogelijk te schakelen en handelen, zodat de zorg zo goed mogelijk door kon lopen. Met hulp van een Lean planning lukte het om de strakke deadline te halen.

Ziekenhuizen ontzorgen

Ziekenhuizen is een van de markten waar Hoppenbrouwers actief is. De teams zijn gespecialiseerd in het uitvoeren van elektrotechnische en werktuigbouwkundige werkzaamheden. Door de verschillende disciplines in de portefeuille van Hoppenbrouwers, kunnen wij ook op andere vlakken ontzorgen. Denk aan sprinklerinstallaties of beveiligingsmaatregelen. Hoppenbrouwers ontzorgt ziekenhuizen op een veilige en efficiënte manier, zodat het zorgpersoneel patiënten zorg kan blijven bieden.

Elisabeth ziekenhuis

Een project om trots op te zijn

De verbouwing van de dialyseafdeling van het Rijnstate Ziekenhuis werd in acht maanden afgerond. Eline Fraters, bouwkundig projectleider, Arjen Gakes, hoofd Dialyse van het Rijnstate Ziekenhuis, en Frank van Sundert, projectleider W Ziekenhuis & Utiliteit van Hoppenbrouwers Techniek vertellen over de anleiding van de verbouwing en gaan dieper in over de effectiviteit van het werken met een Lean planning.

Hoppenbrouwers Techniek werkte mee aan een rigoureuze verbouwing in het Rijnstate ziekenhuis

Werken met een Lean planning

Werken met een Lean planning
  • 9O1A1001

    “We hadden nog niet eerder volgens de Lean methodiek gewerkt bij een bouwtraject. Tijdens de eerste bijeenkomst, die grootschalig was opgezet, kwam er veel op ons af. De grote zaal bij Hoppenbrouwers Techniek zat vol met mensen die allemaal een schakel vormden in het bouwproces.”

     

    – Arjen Gakes, hoofd team dialyse Rijnstate Ziekenhuis

Voordelen van Lean plannen

Hoge betrokkenheid
Efficiënte planning
Duidelijke afspraken

Werktuigbouwkunde voor ziekenhuizen

Werktuigbouwkundige installaties spelen een belangrijke rol bij het verlenen van goede zorg in een ziekenhuis. Een aangename binnenklimaat is voor zowel zorgverleners als patiënten noodzaak en er moet ten allen tijden mogelijkheid zijn om handen te wassen.

Werktuigbouwkunde voor Ziekenhuizen

Elektrotechniek voor ziekenhuizen

Elektrotechnische installaties moeten betrouwbaar zijn en de continuïteit waarborgen. Twee essentiële factoren in een ziekenhuis.  Onze monteurs hebben brede kennis van de specifieke installaties die binnen ziekenhuizen worden gebruikt, zoals medische vereffeningen, verpleegoproepsystemen en isolatiebewaking.

Elektrotechniek / Industriële Automatisering voor Ziekenhuizen

Sprinkler voor ziekenhuizen

Adequate brandbeveiliging is van groot belang. Een beginnende brand wordt direct door een sprinklerinstallatie aangepakt en beheerst. Zo kunnen patiënten en personeel het ziekenhuis veilig verlaten.

Sprinkler voor ziekenhuizen

Hoppenbrouwers weetjes #1 – Hoe verbouw je een ziekenhuis terwijl het open is?

In onze miniserie ‘Hoppenbrouwers Weetjes’ gaan we op onderzoek uit en worden de vragen beantwoord door onze vakmensen. In de eerste aflevering gaat Tim langs bij het Rijnstate Ziekenhuis in Arnhem en stelt zichzelf de vraag ‘Hoe verbouw je een ziekenhuis terwijl het open is?’.