Duurzame Energie voor water & infra Duurzame Energie voor water & infra

Duurzame Energie voor water & infra

Duurzame energie biedt veel mogelijkheden voor drinkwater- en rioolwaterzuiveringsbedrijven. Drinkwaterbedrijven en waterzuiveringen gebruiken veel energie. Het deels duurzaam opwekken hiervan zorgt niet alleen voor lagere kosten, maar levert ook een mooie bijdrage aan een beter milieu. Veel bedrijven in de watersector maken bijvoorbeeld al gebruik van zonnepanelensystemen.

Duurzaamheid binnen waterschappen

Wanneer je zonnepanelen laat plaatsen, profiteer je van een goed rendement en heb je slechts minimale risico’s. Om duurzaamheid te stimuleren, biedt de overheid een aantal subsidies waardoor het plaatsen van onder andere zonnepanelen nog interessanter wordt. Wij kunnen jou als erkend InstallQ en Sterkin installateur goed adviseren op het gebied van veiligheid en opbrengst. Ook de reiniging, inspectie en monitoring van panelen nemen we graag uit handen. Hierdoor kan je de zonnepanelen optimaal benutten. Vanzelfsprekend zijn de duurzame systemen die we voor uw waterschap ontwikkelen niet schadelijk voor het drinkwater.

Duurzame energie met zonnepanelen

Zonnepanelen vormen een goede mogelijkheid voor waterbedrijven om aan de slag te gaan met duurzame energie. Deze panelen kunnen op een dak geplaatst worden, maar ook als vrije veldopstelling.

Benieuwd naar ons werk? Voor Brabant Water ontwikkelden we een zonnepanelensysteem gemaakt van aluminium in plaats van zink. Zink kan op den duur loslaten en – wanneer dit in het drinkwater komt – schadelijke gevolgen hebben. Samen met Brabant Water keken we daarom naar andere toepassingen, met de aluminium panelen als resultaat.

Voor Waterschap De Dommel realiseerden we een zonnestroominstallatie op de locatie RWZI Soerendonk. Het is de eerste CO²-neutraal gebouwde zuivering van het waterschap en daar droegen de 140 zonnepanelen aan bij. De panelen staan in een vrije veldopstelling.

Onderhoud zonnepanelen

Onze monteurs nemen ook het onderhoud van uw duurzame toepassingen uit handen. Bij zonnepanelen adviseren wij een inspectie om de twee tot drie jaar. Zo houdt u het rendement zo hoog mogelijk. Wij bieden ook een monitoringspakket op afstand aan. Als de installatie niet optimaal werkt, krijgt u een seintje van ons.