Duurzame Energie voor water & infra Duurzame Energie voor water & infra

Duurzame Energie voor water & infra

Duurzame energie biedt veel mogelijkheden voor drinkwater- en rioolwaterzuiveringsbedrijven. Drinkwaterbedrijven en waterzuiveringen gebruiken veel energie. Het deels duurzaam opwekken hiervan zorgt niet alleen voor lagere kosten, maar levert ook een mooie bijdrage aan een beter milieu. Veel bedrijven in de watersector maken bijvoorbeeld al gebruik van zonnepanelensystemen.

Duurzaamheid binnen waterschappen

Hoppenbrouwers heeft veel kennis en ervaring binnen de waterwereld. We zijn bekend met de wet- en regelgeving, en vooral ook met de wensen en werkwijze binnen waterschappen en waterzuiveringen. Als Zonnekeur installateur en Sterkin installateur kunnen wij u vakkundig advies geven. Vanzelfsprekend zijn de duurzame systemen die we voor uw waterschap ontwikkelen niet schadelijk voor het drinkwater.

Duurzame energie met zonnepanelen

Zonnepanelen vormen een goede mogelijkheid voor waterbedrijven om aan de slag te gaan met duurzame energie. Deze panelen kunnen op een dak geplaatst worden, maar ook als vrije veldopstelling.

Benieuwd naar ons werk? Voor Brabant Water ontwikkelden we een zonnepanelensysteem gemaakt van aluminium in plaats van zink. Zink kan op den duur loslaten en – wanneer dit in het drinkwater komt – schadelijke gevolgen hebben. Samen met Brabant Water keken we daarom naar andere toepassingen, met de aluminium panelen als resultaat.

Voor Waterschap De Dommel realiseerden we een zonnestroominstallatie op de locatie RWZI Soerendonk. Het is de eerste CO²-neutraal gebouwde zuivering van het waterschap en daar droegen de 140 zonnepanelen aan bij. De panelen staan in een vrije veldopstelling.

Onderhoud zonnepanelen

Onze monteurs nemen ook het onderhoud van uw duurzame toepassingen uit handen. Bij zonnepanelen adviseren wij een inspectie om de twee tot drie jaar. Zo houdt u het rendement zo hoog mogelijk. Wij bieden ook een monitoringspakket op afstand aan. Als de installatie niet optimaal werkt, krijgt u een seintje van ons.