Duurzame Energie Duurzame Energie voor retail

Duurzame Energie voor retail

Van bouwmarkt tot kledingzaak en van groothandel tot supermarkt: in de retail is steeds meer aandacht voor duurzaamheid. Wie kiest voor duurzame energie bespaart energiekosten en draagt bij aan een duurzame wereld. Bovendien geven ook klanten steeds vaker de voorkeur aan een winkel die aandacht heeft voor duurzaamheid. Dus… zijn zonnepanelen, een zonneboiler of warmtepomp wellicht ook iets voor u?

Duurzame energie binnen winkelpanden

Hoppenbrouwers heeft jarenlange ervaring als installateur voor de retail. Zo weten we als geen ander hoe belangrijk het is dat uw winkel zo veel mogelijk geopend kan blijven. Onze monteurs zijn flexibel en denken met u mee. Vaak kunnen we de werkzaamheden buiten werktijd uitvoeren of wanneer uw winkel gewoon open is. Om een strakke planning te realiseren en kosten te besparen, werken we volgens de LEAN-methode. Uiteraard zorgen we ervoor dat uw klanten zo min mogelijk overlast van de werkzaamheden ondervinden.

Zonnepanelen in de retail

Veel bedrijven in de retail beschikken over een pand met een plat dak. Zeker wanneer het dak een grote omvang heeft, leent dit zich perfect voor de plaatsing van zonnepanelen. Wanneer je zonnepanelen laat plaatsen, profiteer je van een goed rendement en heb je slechts minimale risico’s. Om duurzaamheid te stimuleren, biedt de overheid een aantal subsidies waardoor het plaatsen van onder andere zonnepanelen nog interessanter wordt. Wij kunnen jou als erkend InstallQ en Sterkin installateur goed adviseren op het gebied van veiligheid en opbrengst. Ook de reiniging, inspectie en monitoring van panelen nemen we graag uit handen. Hierdoor kan je de zonnepanelen optimaal benutten.

Overige duurzame oplossingen

Door een winkel te verduurzamen, zorgt u voor een maatschappelijk verantwoorde uitstraling. Naast zonnepanelen, kunt u kiezen voor een zonneboiler, warmtepomp of een duurzame gevel. Onze specialisten vertellen u graag meer over deze mogelijkheden en kunnen bekijken welke optie het best bij uw retailbedrijf past. Beschikt u over een eigen parkeerplaats? Dan kunt u er tot slot voor kiezen om hier laadpalen voor elektrische auto’s te plaatsen. Zo komt u klanten die elektrisch rijden tegemoet!